|
Patlıcanlı Şehriye Pilavı |
|
bebecan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2012
Mesajlar: 81 Şehir: Altındağ-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc81946
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2012
1,837 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet patlıcan
2 su bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartma yağı
Patlıcanlar soyulur, kuşbaşı doğranır. Sıvıyağda altın rengi kızartılır. Şehriye tereyağında kavrulur. Patlıcanlar, tuz ve su katılır, karıştırılır. Orta ateşte 12 dakika pişirilir.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 10.02.2015
|
Patlıcanlı Şehriye Pilav |
|
toplucan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.03.2013
Mesajlar: 38 Şehir: Adapazarı |
Kısa URL: https://ml.md/lc87414
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2013
1,784 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı arpa şehriye
2 kemer patlıcan
1 soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı kuş üzümü
Tereyağını tencerede eritin, üzerine küp doğranmış patlıcanları ekleyip, rendelenmiş soğanla 5 dakika kadar kavurun. Üzerine arpa şehriyeleri ve sıcak suyu ilave edip kapağını kapatın, 20 dakika pişirin. İstenirse içine başka sebze de koyabilirsiniz. Kuş üzümü ekleyip beş dakika dinlendirin, servis tabağına aktarın.
Not: İstenirse önceden pişirilmiş tavuk ya da kırmızı et de eklenebilir.
|
Patlıcanlı Şehriye Pilavı |
|
ela gümüş
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2014
Mesajlar: 20 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc97623
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2014
1,472 defa indirildi / yazdırıldı
|
3-4 adet kemer patlıcan
1.5 su bardağı şehriye
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı su
Tuz
Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 15-20 dakika dinlendirin. Suyunu süzüp elinizle iyice sıkın ve zeytinyağında soteleyin. İçine kıyılmış soğan ve kuşüzümü ekleyip sotelemeye devam edin. Tereyağını ve şehriyeyi ilave edip kavurun. Su ve tuz ekleyip ortalama 20 dakika pişirin.
|
|