|
|
Patlıcanlı Spagetti |
|
SosiScan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2006
Mesajlar: 90 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc4238
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2023
2,304 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kasigi zeytinyağı (60 ml.)
5 dis sarmisak (ince kiyilmis)
3 adet orta boy domates, soyulmus ve dogranmis (600 gr.)
1 çorba kasigi tereyağı (15 gr.)
3/4 su bardagi galeta unu (90 gr.)
1 paket spagetti (500 gr.)
600 gr. kiyma
4 orta boy kemer patlıcan, çapraz olarak 1/2 cm. kalinliginda dilimlenmis (600 gr.)
1 çay kasigi kirmizi pul biber
1 çay kasigi karabiber
1 çay kasigi toz kirmizibiber
2 çorba kasigi domates salçasi
Kizartma yagi
Tuz
Zeytinyagini tavada kizdirip, ince kiyilmis sarmisagi 2 dk. sote edin.
Tavaya domates, kiyma ve kirmizibiberleri ilave edin. Domatesler ve kiyma pisip suyunu çekene kadar agir ateste arada bir karistirarak 20-25 dk. pisirin. Fritözü 170 °C`de isitip, 1/2 cm. kalinliginda çapraz olarak kestiginiz patlıcan dilimlerini kizartin. Fritözden çikarttiginiz kizarmis patlıcan dilimlerini bir kâgit havlunun üzerine alarak fazla yaglarini emdirin. Yuvarlak bir kek kalibini bir çorba kasigi tereyağı ile yaglayin ve her tarafina galeta unu serpin. Patlicanlari kalibin altina ve yanlarina birbirlerinin üzerine hafifçe gelecek sekilde dizin. Artan patlıcanlari saklayin. Spagettiyi tuzlu kaynar suda, diri kalacak sekilde 5 dk. haslayin.
Süzdükten sonra domatesli kiyma sosu ve artan patlıcanlarinizla karistirip kizarmis patlıcanlari serdiginiz kek kalibina bosaltin. Spagettileri hafifçe bastirarak kaliba iyice yerlesmelerini saglayin. Önceden 175 °C`de isittiginiz firinda, makarnalarin üstü hafifçe pembelesip kizarana kadar 20-25 dk. pisirin, Kalibi düz bir tabaga ters çevirip hemen servis yapin.
ML® Patlıcanlı Makarna için tıklayın
|
Patlıcanlı Spagetti |
|
tomurcuk
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc27484
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2008
2,379 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket spagetti (çubuk makarna)
1 adet patlıcan
2 adet soğan
5 diş sarımsak
4-5 adet iri domates
1 adet çarliston biber
1 avuç siyah zeytin
2 çorba kaşığı kapari
1 çay kaşığı fesleğen
5 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Patlıcanları alaca soyup küp şeklinde doğrayın. Acı suyunu çıkarmak için tuzlu suda bekletip suyunu süzün ve kurulayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp, patlıcanları ilave ederek kızartın. Soğanları ince ince doğrayıp, dövülmüş sarımsakla birlikte sıvıyağda kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve kavrulmakta olan soğana ekleyin. Kızarmış patlıcan, ince doğranmış biber, çekirdekleri çıkarılmış zeytin ve kapariyi ilave edin. Tuz ekleyip kapağı kapalı olarak birkaç dk. pişirin. Makarnayı süzün ve hazırladığınız patlıcanlı sosla karıştırıp servis tabağına alın. Dilerseniz domates dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
ML® Patlıcanlı Fırın Makarna (görsel)
|
|
Patlıcanlı Spagetti Tarifleri Kremalı Makarna Tarifleri
|
|