Kıyma, baharat ve sarımsakları güzelce karıştırıp yoğurun. Yeşil biberleri uzun uzun, soğanları halka halka doğrayalım. Yağladığımız fırın tepsisini altına yerleştirelim. Yağlı kağıdın üzerinde kıymalarımızı güzelce ince olarak açıp soğanların üzerine yerleştirelim. Kenarlarına alacalı olarak kesip iri doğradığımız patlıcan ve halka halka domatesleri yerleştirelim. Sıvı yağı domateslerin üzerinde gezdirelim. Üzerini aliminyum folyo ile kapatalım. Önceden ısıtılmış fırında 15 saat aliminyum folyolu, yarım saat folyosuz pişirelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc9800
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2006
4,721 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilo kıyma
3 dilim bayat ekmek
Köfte baharı
Tuz
1 adet kuru soğan rendesi
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
2 adet kabak
2 adet patlıcan
Kekik
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 adet patates
2 adet domates rendesi
1 kahve fincanı yoğurt
1 çorba kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı tahin
Kıyma, ekmek, köfte baharı, 2 yumurta ve tuzu yoğurun. Köfte hamuru yapın. Fırın tepsisini yağlayın. Hamuru tepsiye yayın.
Sebzeleri küp doğrayın. Hamurun üzerine yayın. Humur-da kürdanla birkaç delik açın. Üzerine domates rendesini gezdirin. 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Yoğurt, tahin ve ketçabı karıştırın. Bununla birlikte servis yapın.