|
Pavlova (Yeni Zellanda) |
|
Didem Aksel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.03.2010
Mesajlar: 83 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc82998
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2012
2,174 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 Gr margarin
40 gr sütlü çikolata rendesi
10 Yemek Kaşığı su
1,5 Su Bardağı krema için süt
4 Çay Kaşığı granül kahve
1 Paket pandispanya un
2 Yemek Kaşığı antep fıstığı
3 Adet yumurta
1 Paket vanilyalı pasta kreması
1 Çay Bardağı Antep fıstığı, öğütülmüş
Pandispanya ununu, yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın. 1 çay bardağı antep fıstığını da ilave edip iyice karıştırın. 26 cm çapındaki kalıbı iyice yağlayıp karışımı içine dökün ve önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 35-40 dakika pişirin. Keki soğutup enlemesine ikiye kesin.
Kreme için: Sütü ılıtın, içinde granül kahveyi eritin ve buzdolabında iyice soğutun. Daha sonra bu sütle pasta kremasını 2-3 dakika çırpın. Pandispanyanın alt katının üzerine neskafeli kremadan sürün ve çikolata rendesini serpin. İkinci katı kapatın ve pastanın tamamını kremayla kaplayın. Üzerini kalan krema, antepfıstığı ve çikolata rendesi ile süsleyin. Dilediğiniz meyve çeşitleriyle servis edebilirsiniz.
|
Pavlova Pastası (Yeni Zellanda) |
|
pasta
Aşçı
Kayıt: 07.06.2017
Mesajlar: 19 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc125904
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2017
926 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pandispanya için:
1 poşet Pandispanya Un
3 yumurta
10 yemek kaşığı su
1 çay bardağı öğütülmüş antep fıstığı
Krema için:
1,5 su bardağı süt
4 çay kaşığı nescafe
1 paket Vanilinli Pasta Kreması
40 g sütlü çikolata rendesi
Üzeri için:
2 yemek kaşığı antep fıstığı
Pandispanya: Pandispanya unu yumurta, su ile 7-8 dakika çırpın. 1 çay bardağı antep fıstığını da ilave edip iyice karıştırın. 26 cm çapındaki kalıba dökün ve önceden ısıtılmış fırında 160C'de 35-40 dakika pişirin. Soğutup enlemesine ikiye kesin.
Krema: Sütü ılıtın, içinde nescafeyi eritin ve buzdolabında iyice soğutun. Daha sonra bu sütle pasta kremasını 2-3 dakika çırpın. Pandispanyanın alt patının üzerine nescafeli kremadan sürün ve çikolata rendesi serpin. İkinci patı kapatın ve pastanın tamamını kremayla kaplayın.
Üzerini kalan krema, antep fıstığı ve çikolata rendesi ile süsleyin.
|
Pavlova |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144402
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2019
713 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yumurta akı
225 gram toz şeker
2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
3 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
10 adet çilek
Krem şantiyi hazırlamak için:
1 bardak süt
Malzemeyi hazırlamak için fırını en düşük derecede ısıtın. Oda sıcaklığındaki yumurtaların aklarını köpük haline gelene kadar çırpın. Azar azar toz şeker ilave edin. Şeker eriyinceye kadar çırpın. Çırpma işlemi yaklaşık 25 dakika sürecektir. Katı bir köpük elde edin. Bu şekilde iken sirke, nişasta, vanilya koyun. 5 dakika daha çırpın.
Tepsiye alüminyum folyo serin. Folyo üzerine elde ettiğiniz katı köpüğü yaymadan yukarı doğru tepe şekli vererek koyun. Daha sonra 150 derecede ısıtılmış fırının orta gözünde 40 dakika kadar pişirin. Fırın soğuyana kadar kapağını açmayın.
Soğuyunca pastayı fırından alın. Tabağa koyun. Üst kısmı çökmüş bir görüntü olabilir. Bu kısma seçtiğiniz meyveleri yerleştirin. Üzerini 1 bardak sütle hazırladığınız şanti ile kaplayın.
Not: Adını Rus balerin Anna Pavlova'dan alan Pavlova tatlısı, Yeni Zelanda'nın milli tatlısı olarak biliniyor.
|
Pavlova |
|
sultan gazi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc150132
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2020
570 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
250 gr pudra şekeri
4 yumurta beyazı
2 çay kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı beyaz sirke
2 paket krem şanti + 2 bardak badem sütü
250 gr çeşitli taze veya donmuş meyveler
Yumurta beyazlarını mikser ile çırparken içine azar azar pudra şekeri katıp beyaz kar gibi bir köpük haline gelene kadar çırpın. Hazırladığınız karışımın katı olması gerekiyor. Ardından içine beyaz sirke ve mısır ununu katıp spatula ile iyice karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup üzerine karışımı yarım yarım dökün; çapı ortalama 25 cm olacak iki daire oluşması gerekiyor. Çok ince bir tabaka olmamasına dikkat edin. 150 derece ısıttığınız fırına koyduktan sonra ortalama 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alabilirsiniz. Kremşanti ve orman meyveleri ile dekoratif süsledikten sonra servis edin. Taze ve donmuş meyveleri beraber kullanabilirsiniz.
|
Pavlova (Yeni Zellanda) |
|
horanta
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2020
Mesajlar: 27 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc152863
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2020
605 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
3 yumurta akı
1 çay kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
Bir miktar tuz
Çeyrek su bardağı toz şeker
Kreması için;
1 su bardağı labne peyniri
Yarım su bardağı süt kreması
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
Meyve sosu için;
1 su bardağı istediğin meyve
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı su
Öncelikle 3 yumurta akı mikserle iyice çırpılır. Köpürmeye başlayınca nişasta, sirke, tuz ve vanilya eklenir ve çırpmaya devam edilir. Tamamen beyazlaşınca toz şeker katılıp tekrar çırpılır. Bu arada fırın 120 derecede ısıtılır. Hazırlanan yumurta akı 6 eşit parçaya bölünür. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyulur. (Ortalarını hafif çukurlaştırırsan labne daha kolay sürülür.) Yaklaşık 1 saat bu şekilde pişirilir. Sonra fırın kapatılır ve 45 dakika da fırının içinde bekletilir. Kremanın bütün malzemelerini kıvamlı bir hale gelinceye kadar mikserle çırpılır. Meyve sosu için de istenilen meyveyi ve diğer malzemeler küçük bir tavada ve orta ateşte 8-10 dakika pişirilir. Pişridikten sonra iyice soğuması beklenir. Pişen yumurta akları fırından alınıp dikkatlice yağlı kağıttan ayrılır. Onlar da tamamen soğuduktan sonra, labne kreması üstlerine koyulur ve servis edilir.
|
Pavlova |
|
boylam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2020
Mesajlar: 107 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc152964
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2020
358 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 büyük yumurta akı
225 gram toz şeker (1 su bardağı kadar)
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı vanilya
2 çay kaşığı elma sirkesi
Kreması için:
100 gram pudra şekeri
300 ml krema
1 yemek kaşığı vanilya
Üzeri için:
Muz, çilek, kivi gibi meyveler ve isteğe bağlı süsleme malzemeleri.
Bir kase içinde yumurta beyazlarını mikser ile çırpmaya başlayın, şekeri eklemeye başkayın, bir anda hepsini değil de 3-4 parça halinde ağır ağır ilave edin. Şeker kristalleri kaybolup katı, parlak bir hale gelene dek karıştırın. Ardından mısır nişastası, vanilyayı ve sirkeyi ekleyip bir spatula ile karıştırın.
Tepsinize yağlı kağıt serin ve yaptığınız harcı ortasına dökün, dilediğiniz şekli kabaca verin. Önceden ısıttığınız fırına verilmeye hazır! Kenarları toplu ve pişmiş gibi durana dek, yaklaşık 1 saat 15 dakika boyunca pişirin. Kremayı pudra şekeri ve vanilya ile çırpın ve harcınızı hazırlayın.
Fırından çıktıktan sonra krema ile güzelce çevreleyin, üstünü meyveleriniz ile süsleyin.
|
Pavlova (Yeni Zellanda) |
|
türkan hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2020
Mesajlar: 38 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc153311
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2020
354 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
6 yumurta beyazı
Bir tutam tuz
120 gr pudra şekeri
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı beyaz üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
Kakuleli creme patisserie:
3 yumurta sarısı
500 ml süt
60 gr buğday nişastası
1 paket şekerli vanilin
30 gr tereyağı
100 ml çırpılmış krema
Yarım çay kaşığı toz kakule
Süslemek için:
Frenk üzümü
Yaban mersin
Ahududu
Böğürtlen
Taze fesleğen
Çarkıfelek meyvesi
Çilek
Kahveli draje
Bir kase içinde yumurta beyazlarını mikser ile çırpmaya başlayın, şekeri eklemeye başkayın, bir anda hepsini değil de 3-4 parça halinde ağır ağır ilave edin. Şeker kristalleri kaybolup katı, parlak bir hale gelene dek karıştırın. Ardından mısır nişastası, vanilyayı ve sirkeyi ekleyip bir spatula ile karıştırın.
Tepsinize yağlı kağıt serin ve yaptığınız harcı ortasına dökün, dilediğiniz şekli kabaca verin. Önceden ısıttığınız fırına verilmeye hazır!
Fırını önceden 120 dereceye ayarlayın. Pavloyayı koydukyan sonra 12-15 dakika 120 derecede pişirin.
Dışı kabuklandığında fırını 100 dereceye getirin. Bu şekilde 40 - 50 dakika pişirin.
Fırının kapağını açık tutarak kurutun.
Kenarları toplu ve pişmiş gibi durana dek, yaklaşık 1 saat 15 dakika boyunca pişirin. Kremayı pudra şekeri ve vanilya ile çırpın ve harcınızı hazırlayın.
Fırından çıktıktan sonra krema ile güzelce çevreleyin, üstünü meyveleriniz ile süsleyin. Pavlova tatlısı servise hazır.
Not: Pavlova tatlısı, hem Yeni Zelandanın hem de Avustralyanın sahip çıktığı bir tatlıdır. Araştırmalara göre 1926 yılında dünya turnesine çıkan kuğu edalı balerin Anna Pavlova'ya sunmak üzere tasarlanan zarif ve hafif bir tatlı tarifi pavlova. Farklı araştırmacıların dediğine göre de Avustralyalı şef Bert Sachse'nin bir doğum günü için tasarladığı, "Pavlova kadar hafif bir tatlı" diye lanse ettiği beze bazlı, kremalı bir tatlıdır. Her iki rivayete göre de adını balerin Anna Pavlova'dan alır tatlı.
|
Pavlova (Yeni Zellanda) |
|
feris
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2020
Mesajlar: 48 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc156217
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2021
360 defa indirildi / yazdırıldı
|
Beze taban için:
6 yumurta akı (orta boy)
2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Kreması için:
200 ml kutu süt kreması
6 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için:
Kiraz, çilek, karadut ya da istenilen meyveler
Fırını 110 derecede ısıtmaya başlayın.
Yumurta aklarını dikkatlice sarılarında ayırın ve derin bir çırpma kabına alın.
Önce düşük sonra orta devirde hafifçe köpürünceye kadar çırpın.
Köpüren aklara toz şekerin birazın ilave edin ve çırpın, tüm şeker bitip yumurta akları kar gibi oluncaya kadar çırpın.
Kıvam alan yumurta aklarına pudra şekeri ve nişastayı ilave ederek 15-20 saniye kadar çırpın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve yumurta akını ortasına 20-22 cm ebatlarında yayın ve spatula ile düzeltin.
İsteyenler benim gibi krema sıkma torbası kullanarak çanak gibi yapabilir.
110 derece önceden ısıttığınız fırında kapağını açmadan 1 saat 30 dakika kadar pişirin.
Fırının kapağı aralık olarak soğumaya bıraktığınız bezeyi kuruması için 1 fırının içinde dinlendirin.
Krema ve pudra şekerini yoğun bir kıvam alıncaya kadar yüksek devirde çırpın.
Hazırladığınız bezenin üzerine krema torbasıyla sıkın ya spatula yardımıyla yayın.
Yıkayıp süzdüğünüz meyvelerle süsleyin ve servis yapın.
|
Pavlova (Yeni Zelanda) |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162442
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2022
285 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurtanın beyazı
1 tutam tuz
150 gr. pudra şekeri – 1,5 su bardağı
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
Kreması için:
500 gr. mascarpone peyniri
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için:
Orman meyveleri
Nane yaprakları
Bitter çikolata
Pavlova için önce stand mikserinizi tezgâha alın ve içerisine yumurta beyazlarını kırın.
Mikserinizi orta-yüksek hızda çalıştırın ve bir tutam tuz serpin.
Yumurtalar karışmaya başlayınca pudra şekerini yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin.
Her şey karışırken içerisine sirkeyi ilave edin ve çırpmaya devam edin.
Yumurtalı harcınız kabı çevirdiğinizde akmıyorsa harcınız hazır demektir.
Fırın tepsinizin kenarlarına hazırladığınız merengten parmağınızla dokundurun ve fırın kağıdınızı tepsiye sererek sabitleyin.
Dilerseniz eldiven giydiğiniz elinizle ya da bir kaşık yardımıyla 4 adet pavlova çıkartacak şekilde merenginizi kağıdın üzerine pay edin.
Merenglerin ortalarını bir kaşık yardımıyla hafif çukur yapın ve hazırladığınız merengleri ilk olarak 120 derecede 20 dakika pişirin.
Ardından 100 derecede 20 – 25 dakika daha pişirin.
Kreması için, bir karıştırma kabında mascarpone peyniri ve pudra şekerini bir spatula yardımıyla karıştırın.
Süslemek için, çikolatanızı bıçağınız yardımıyla sıyırarak rende haline getirin.
Hazırladığınız merengleri servis edeceğiniz tabağa alın.
Üzerlerine hazırladığınız kremadan yayın.
Ardından meyveler, nane yaprakları ve rendelenmiş çikolatayı ekleyip servis edin.
|
Pavlova |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166201
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2022
305 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yumurta akı
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya özü
1 çay kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı nişasta
Karamel için:
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
100 ml krema
Krema için:
3 yemek kaşığı pudra şekeri
200 ml krema
Üzerine
100 gram ceviz içi
2 tane muz
Fırını 120 dereceye getirin. Şekeri mutfak robotunda iki-üç dakika kadar çektirin. Oda sıcaklığında olan yumurta aklarını bir kaba aktarın. Mikserle orta derecede çırpın.
Yumurta akları kabardıktan sonra yavaş şekilde şekeri ilave edin. Mikserin karıştırma derecesini artırın ve çırpma işlemini on beş dakika boyunca sürdürün. Yumurta akları katılaşınca, içine vanilya özütünü, sirkeyi ve nişastayı katın. Bir kaşıkla yavaşça karıştırın.
Fırın tepsinize yağlı kağıdı yerleştirin. Çırptığınız yumurta akını tepsinin ortasına dökün ve spatulayla şekillendirin. Tepsiyi fırına alın ve 75 dakika pişirin.
Krema hazırlama aşamasına geçin. Soğutulmuş olan kremayı, pudra şekeriyle birleştirin ve güzelce çırpın. Sonrasında buzdolabına alın ve dinlendirin.
Karamel hazırlama aşamasına geçin. Şekeri, suyu ve limon suyunu bir kaba aktarın. Ocağa oturtun. Kabı sallayın ve şekerin böyle karamelize olmasını sağlayın.
Şekerli karışıma tereyağı ekleyin, bir kaşıkla karıştırın. Rengi koyulaştıktan sonra kremayı da ilave edin ve hızlı şekilde karıştırın. Ortalama iki dakika daha pişirin, karameli ocaktan alın.
Dilim yaptığınız muzları kısık ateşte karamelize edin.
Fırında pişen harcı çıkarın ve soğutun. Kırmadan bir servis tabağına aktarın. Üstüne kremayı yaydırın. Hazırlamış olduğunuz karamel sosunu gezdirin, karamelize muz dilimlerini yerleştirin. Son adımda ceviz içleriyle süsleyin, servis yapın.
|
Pavlova |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174841
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2023
219 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.karaca.com
1 tatlı kaşığı sirke
1 su bardağı pudra şekeri
4 yumurtanın beyazı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
6 çorba kaşığı toz şeker
Yarım paket krema
180 gr taze peynir
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı kakao
1 adet trabzon hurması
5 adet donuk böğürtlen
5 adet donuk vişne
5 adet donuk yaban mersini
İlk olarak fırınınızı alt üst pişirme ayarına getirin. Fansız olarak 150 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Dört adet oda sıcaklığında bulunan yumurtayı kırıp sarısı ile beyazını birbirinden ayırın.
Dört adet yumurta beyazını bir kaseye koyup üzerine yarım çay kaşığı tuz ilave edin.
Karaca Master Maid Chef ile ilk olarak düşük ayarda daha sonrasında yüksek ayarda çırpın.
İyice köpürüp, sünger gibi bembeyaz olana kadar çırpma işlemine devam edin. Çırptığınız yumurta akları ilk olarak sabun köpüğü kıvamına gelecek daha sonrasında bir krema kıvamına gelecektir. Son aşamada yumurta akının olduğunu anlamak için kaseyi ters çevirin eğer düşmüyorsa işlemi bitirin.
Yumurta akının üzerine bir bardak pudra şekerini 2 yemek kaşığı şeklinde ilave edin. Her ilave ettiğinizde 15 saniye boyunca düşük ayarda çırpın. Bu şekilde pudra şekerinin 3 te 2 sini ilave ettikten sonra 3 çorba kaşığı şekeri ilave ederek yüksek ayarda çırpma işlemine devam edin.
Elinize ayrı bir kap alarak 1 tatlı kaşığı buğday nişastası 1 paket vanilya ve arta kalan pudra şekerini eleyerek ilave edip karıştırın. Bu karışımı diğer karışımın üzerine dikkatlice ilave edin.
Karışımı bir spatula yardımı ile tek bir tarafa söndürmeden karıştırın. Karıştırma işlemi sırasında hafif hareketler kullanmazsanız karışımınız biraz sönebilir.
Son olarak bu karışımın üstüne bir tatlı kaşığı sirkeyi dağıtarak dökün ve dikkatlice tekrar spatula yardımı ile karıştırın.
Fırın tepsisini alarak içerisine bir adet yağlı pişirme kağıdı koyun. Yuvarlak bir tencere kapağı kullanarak kurşun kalem ile iki adet yuvarlak çizin.
Karışımı çizdiğiniz bu iki yuvarlakların içine iki eşit parça olarak dökün.
Bir kaşık yardımı ile döktüğünüz karışımın kenarlarını havaya kaldırıp ortası çukur olacak bir forma getirin.
Fırının derecesini 120 ye indirerek tepsiyi ortanın bir alt gözüne yerleştirin.
1 saat 30 dk boyunca fırında pişirin daha sonrasında fırını kapatarak 1 saat fırının kapağını açmadan dinlenmeye bırakın.
Fırın camında kontrol ettiğiniz pavlova cake üzerinin çatlamaması ve renginin kahverengiye dönmemesi işlemin doğru bir şekilde yapıldığını gösterir.
Benmari usulu pişirme için ocağa içinde sıcak su olan bir tencere koyun. Üzerine bir kase koyun fakat bu kasenin alt tabanı su ile temas etmemeli. Ürünleri buhar ile yavaş yavaş pişirmek bu tekniğin en önemli özelliğidir.
Beyazlarını aldığınız yumurtalardan bir tanesinin sarısını bir kaba koyun üzerine üç çorba kaşığı toz şeker ve üç çorba kaşığı sütü ekleyerek yaklaşık 5 dakika karıştırarak pişirin.
Bu karışımın üzerine 180 gram taze peyniri ilave edip mikserde orta ayarda karıştırmaya başlayın. Çırpma işlemini durdurmadan yarım paket kremayı karışımın içine ilave edin.
Hazırladığınız karışımı iki eşit parçaya ayırarak bir parçanın içerisine bir çorba kaşığı kakao ilave edin karıştırın.
Pişirdiğiniz pavlova ların birisinin içine kakaolu karışımı diğerine normal karışımı doldurun. Pavlovaların soğuk olması burada önemlidir.
Üzerlerini yaban mersini, vişne ve böğürtlen ile süsleyerek dolapta iki saat bekletin.
Daha sonra dolaptan çıkardığınız pavlova servise hazır olur.
|
Pavlova |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175573
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2023
133 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
4 adet yumurta beyazı
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı sirke veya limon suyu
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı vanilin (isteğe bağlı)
1 su bardağı taze meyve (çilek, böğürtlen, muz gibi)
Fırını 150°C'ye ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Yumurta beyazlarını mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
Şekerin yarısını ekleyin ve karışımın sertleşene kadar çırpın. Geri kalan şekeri ekleyin ve parlak, sert tepe oluşturana kadar çırpın.
Sirke veya limon suyunu ekleyin, mısır nişastasını ve vanilini ekleyin. Hafifçe karıştırın.
Hazırlanan karışımı yağlı kağıdın üzerine dökün, yuvarlak bir şekil oluşturun.
Önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin veya kabuğu altın rengine dönene kadar pişirin.
Fırını kapatın ve pavlovayı soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra üzerine taze meyvelerle süsleyin.
|
|