30 gram tereyağı
1 adet yumurta
2 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 adet soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı süt
6 dal pezük (pazı)
Yarım su bardağı kırık yarma
Yarmayı tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek 40 dakika pişirin. Pişerken gerekirse sıcak su ekleyin. Pazı yapraklarını bir parmak kalınlığında doğrayıp çorbaya ekleyin. Tuz ile tatlandırın. Ayrı bir tencerede yoğurt, yumurta ve sütü karıştırıp pürüzsüz hale getirin ve orta ateşte kaynatmadan ısıtın. Çorbanın suyundan 3 yemek kaşığı kadar alıp karışıma ekleyin ve bunu yarmaya karıştırın.
Soğanı küp şeklinde doğrayıp tereyağı ve zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar pişirin. Kuru nane ekleyin ve çorbanın içine karıştırın. Üzerine pul biber serpip sıcak servis yapın.
|