Kısa URL: https://ml.md/lc91400
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2013
2,106 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kg barbunya
1 demet pazı
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Barbunya akşamdan ıslatılır. Ertesi gün yumuşayana kadar haşlanır. Soğan çentilir, sıvıyağda pembeleştirilir. Üzerine salça ve ince kıyılmış sarımsak katılır. 1-2 dakika kavurduktan sonra kıyılmış pazı konur. Pazı solunca haşlanmış, suyu süzülmüş barbunya katılır, tuz serpilir. Kapak kapatılır, 25 dakika pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc64688
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011
2,023 defa indirildi / yazdırıldı
Elif Korkmazel
3 demet pazı
1/2 kg. ayıklanmış barbunya
3 çorba kaşığı tereyağı
4 adet soğan
1 su bardağı süt
Tuz
Barbunyayı haşlayın ve süzüp kenara alın. Tereyağını eritip yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Üzerine kıyılmış pazıyı ilave edin. Beş dakika kavurduktan sonra haşlanmış barbunya ve sütü tencereye ekleyin. 15 dakika pişirip sıcak servis yapın.