Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Pazılı Hazır Yufka Böreği


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pazılı Hazır Yufka Böreği

semih44
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.01.2008
Mesajlar: 40
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc20707
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2008
4,918 defa indirildi / yazdırıldı




3 hazır yufka
3 yumurta
1/3 su bardağı sıvıyağ
1/3 su bardağ. süt veya yoğurt
İçi İçin:
1/2 pazı
1 avuç beyaz peynir rendesi

Yumurtayı bir kâseye kırıp, çatalla çarpınız. Sütü ve yağı ilave edip karıştırınız. Yufkaları 4 eşit parçaya bölüp üst üste koyunuz. Üzerine 2 çorba kaşığı yumurtalı karışımdan koyup her tarafına yayınız. Üç köşesini ortada birleştirerek kare şekline getiriniz. Ortasına bir miktar pazılı iç koyup kenarlarını bohça gibi kapatınız.
Kapanan kısım alta gelmek üzere yağlanmış tepsiye yerleştiriniz. Diğerlerini de aynı şekilde hazırlayıp yan yana diziniz. Üstlerine artan karışımdan sürerek orta hararetti fırında pembe renkte pişiriniz.

İçin Hazırlanması : 1/2 kg. pazıyı ayıklayıp yıkayınız. Yapraklarını incecik kıyıp, 1 avuç peynir rendesi ile karıştırınız.


ML® Pazılı Börek için tıklayın




PAZILI BÖREK (Hazır Yufkadan)

yasemin&mükremin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.03.2010
Mesajlar: 39
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc48998
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2010
4,756 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
2 ad. yufka,
600gr.pazı,
2 ad. kuru soğan (ince kıyım)
150 gr. Margarin,
60 gr. rende kaşar,
2 ad. yumurta (çırpılmış),
1 ad. Yumurta sarısı,
1 tatlı kaşığı sıvı yağ,
1 dilim limonsuyu,
tuz,
karabiber

Tarif:
Margarin yağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur içine kıyılmış pazı ilave edilip, 2dk. daha kavrulup soğumaya alınır. Soğuduktan sonra, tuz, karabiber, rende kaşar ilave edilip bekletilir.
Yufkanın biri açılıp,üzerine çırpılmış yumurta sürülür. İkinci yufka üstüne konur. Hazırlanan pazılı harç yufkaya eşit şekilde yayıp, bir baştan bir başa dürülerek sarılır. Tepsiye konup, üzerine yumurta sarısı ,limon suyu,çırpıp sürülerek orta hararetli fırında 30 dk. pişirilir.


Pazılı Börek (yufka)

Köksal
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.09.2010
Mesajlar: 45
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc56146
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2010
7,290 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
5 yufka
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
İçi için;
1/2 kg pazı (yapraklı kısımları)
5 çorba kaşığı sıvı yağ
2 orta boy soğan
100 gr. beyazpeynir veya lorpeyniri
1 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber

Ayıklanıp yıkanmış pazı yapraklarını avucumuzda iyice sıkarak suyunu süzüp doğrayalım. Tavaya sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Pazı yapraklarını ekleyip 3-4 dk. diriliklerini kaybedene dek kavurmaya devam edelim. Ezilmiş peyniri, tuzu, karabiberi, unu ekleyip karıştırarak ateşten alalım. Bir kabın içinde yumurtaları, sıvı yağı, sütü, kabartma tozunu çırparak karıştıralım. Margarinle yağlanmış bir tepsiye ilk yufkayı kenarlarını dışa taşırarak serelim. Üzerine fırça yardımıyla yumurtalı, sütlü harcı sürel im. İki yufkayı buruşturup aralarına ve üzerine yumurtalı sütlü harcı sürerek üst üste serelim, üzerine pazılı harcı yayalım. Kalan iki yufkayı da buruşturalım, aralarına ve üzerine sütlü yumurtalı harcı sürerek üst üste serelim. Yufkaları kare dilimler halinde keselim. İlk yufkanın dışarı taşan kenarlarını bıçakla kesip çıkaralım. Önceden ısıtılmış 220 ısılı fırında böreğin altı üstü pembeleşene dek pişirelim.


Pazılı Börek

lezzet penceresi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2011
Mesajlar: 35
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc64696
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011
3,124 defa indirildi / yazdırıldı




1 demet pazı yaprağı
3 adet yufka
2 adet soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ ve su
1 çay bardağı ceviz
Tuz

Yufkaları yayıp 8 eşit üçgene bölün. İnce kıyılmış soğanı yağda kavurun. Üzerine kıyılmış pazı yapraklarını ve tuz ekleyin, pazılar pişene kadar kavurun. Ocaktan alıp çekilmiş ceviz ekleyin. Birer çay bardağı zeytinyağı ve suyu karıştırıp yufkaları ıslatın. Pazılı harçtan koyarak sigara böreği gibi sarın. Tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. 200 derece fırında pişirin.


Pazılı Börek

gümüş tas
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.03.2011
Mesajlar: 33
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc65289
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011
3,696 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet yufka İçine:
1 adet soğan
1 kg. pazı
1 çorba kaşığı margarin
200 gr. beyaz peynir
Kırmızıbiber

Yumurta, süt, zeytinyağı ve yoğurdu çırpın, bir miktarını tepsinin her tarafına sürün. Bir yufkayı kenarları sarkacak şekilde tepsiye yerleştirin. Diğer yufkayı parçalayıp yarısını üzerine koyun, yumurtalı karışımdan sürün. Doğranmış soğan ve pazıları yağda kavurun. Peynir ve kırmızıbiberi ekleyin, yufkanın üzerine yayın. Kalan yufkaları da yerleştirin. Yumurtalı karışımı sürüp yufkayı üzerine kapayın. Kalan karışımı üzerine sürüp çörekotu serpin. Fırında pişirin.


Pazılı Börek

pazar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.09.2007
Mesajlar: 46
Kısa URL: https://ml.md/lc65853
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2011
2,882 defa indirildi / yazdırıldı




1 demet pazı yaprağı
3 adet yufka
2 adet büyük boy soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ceviz
Tuz
Yufkalar için:
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı ılık su
1 adet yumurta sarısı

Yufkaları sekiz eşit parçaya bölün. İnce kıyılmış soğanı yağda kavurun. Üzerine ince kıyılmış pazı yapraklarını ve tuz ekleyin. Pazılar pişene kadar kavurun. Ocaktan alıp cevizi ekleyin. Yufkaların üzerine zeytinyağı ve su karışımını sürün. Pazılı harçtan koyarak sarın. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 200 derecelik fırında pişirin.


Pazılı Börek

başlangıç
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.12.2011
Mesajlar: 90
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc71296
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2012
2,975 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
400 gram pazı yaprağı
100 gram beyaz peynir
2 adet soğan

Soğanı rendeleyip elinizle ovalayın. Üzerine irice doğranmış pazı yapraklarını ekleyip ovalayarak yaprakları yumuşatın. Rendelenmiş peyniri de içine ekleyip iç harcını hazırlayın. Yufkalardan birini tezgah üzerine yayıp süt ve yağ karışımı ile ıslatın.Yufkanın tam ortasına pazılı karışımdan koyun yanlarda kalan yufkayı üzerine kapatın. Elinizle gerdan görünümünü olacak şekilde büzdürün. Ortadan kesip tepsiye yerleştirin. Tam ortadan keserseniz yan yana uzunlamasına tepsiye koyunca 3 adet yufka bir büyük tepsiye yetiyor. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin. 200 derecedeki fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.


Pazılı Hazır Yufka Böreği

bakanım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.01.2013
Mesajlar: 41
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc86576
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2013
2,710 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet hazır yufka
1 demet pazı
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
4 parça (200 gr.) dil peyniri
5 yumurta
1 çay bardağı süt (tercihen yarım yağlı)
1 çay bardağı yoğurt
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Pazıları yıkayıp süzün. Kaynar suya atıp birkaç dakika haşladıktan sonra saplarını kesin. Çukur bir kabın içinde yumurta, süt, yoğurt, zeytinyağı, bir tutam tuz ve karabiberi çırpın. Yağlanmış fırın tepsisine ilk yufkayı serin. Üzerine hazırladığınız harçtan sürün. İkinci ve yarım yufkayı da serip aynı işlemi tekrarlayın. Pazıları elinizle koparıp yufkaların üzerine yayın, doğranmış dil peynirleri ve cevizleri serpin. Kalan iki buçuk yufkayı da aynı şekilde serip her katına iç harcından sürün. Tepsiden sarkan yufkaların kenarlarını toplayıp zarf şeklinde kapatın. Kalan sütlü harcı da üzerine döküp streç folyo ile kapatın. Buzdolabında en az yarım saat beklettikten sonra, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.


Pazılı Börek

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc165825
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2022
444 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yufka
İçi için:
Yarım kilo pazı
1 su bardağı tulum peyniri
2 adet kuru soğan
Yarım çay kaşığı kuru nane
Yarım çay kaşığı kuru fesleğen
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
Zeytinyağı
Sosu için:
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı sirke
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağından biraz az sıvı yağ
Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
Zeytinyağı

Pazı saplarını kullanmıyoruz, dolayısı ile sadece yaprakları ince ince doğruyoruz. İki adet kuru soğanı doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz. İçine ince ince doğradığımız pazıları ilave ediyoruz. Pazılar suyunu salıp çektikten sonra kırmızı toz tatlı biberi serpiyoruz, peynir ve baharatları ilave edip karıştırıyoruz. Yufkanın bir tanesini düz bir zemine serip üzerine sosumuzu sürüyoruz. Diğer yufkayı üzerine kapatıp ilk önce boydan ve enden kesiyoruz, sonra kestiğimiz parçaları üç eşit parçaya bölüyoruz. Harcımızı yufkaların geniş yerlerine koyup sigara böreği gibi sarıyoruz. Üzerine yumurta sarılarını sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35 dakika, üstü kızarana kadar pişiriyoruz.







Pazılı Hazır Yufka Böreği Tarifleri Paçanga Böreği Tarifleri



(9 adet Pazılı Hazır Yufka Böreği 902,863 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort