1 demet pazı (yıkanmış, doğranmış)
3 adet yumurta
1 su bardağı mısır unu
Yarım çay bardağı süt (isteğe bağlı)
3-4 dal taze soğan (ince doğranmış)
Bir tutam maydanoz veya dereotu
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı (kızartmak için)
Pazıları doğrayın ve 1-2 dakika sıcak suda haşlayın. Süzüp suyunu sıkın.
Derin bir kapta yumurtaları çırpın. Üzerine mısır unu, süt, doğranmış soğan, otlar, tuz ve baharatları ekleyin. Pazıyı da ekleyip güzelce karıştırın.
Tavayı yağlayıp ısıtın. Karışımdan kepçeyle alın ve tavaya dökerek yaydırın. Her iki tarafını altın rengi alana kadar pişirin.
Sıcak olarak, çayla ya da yoğurt eşliğinde servis edin.

|