Kısa URL: https://ml.md/lc133205
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2018
745 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet orta boy kereviz
1 demet pazı
1 su bardağı et suyu
Sıvıyağ
3 diş sarımsak
1 su bardağı haşlanmış buğday
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Su
Terbiyesi için:
1 kase yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 adet limon
1 adet yumurta
Su
Kerevizleri minicik küp küp kesip limonlu suya koyun.Pazıların saplarını kesip yapraklarını ince ince doğrayın. 3 diş sarımsağı rendeleyin.
Kerevizleri tencerede tereyağ ve sıvıyağ ile birlikte iyicene soteleyin.
Ardından pazı yaprakları, sarımsak rendesi var ise et suyu, haşilanmış buğdağ ve yeteri kadar su ekliyip yumuşayıncaya kadar tuz ile birlikte pişirin.
Terbiyesi için gerekli malzemeleri çırpıp ılıştırarak çorbaya karıştırın.
Sıcak olarak servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc92969
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2013
2,061 defa indirildi / yazdırıldı
2 kereviz
5 yaprak pazı
2 diş sarımsak
1 su bardağı et suyu
3 çorba kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı su
Terbiyesi için:
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 limon
1 yumurta
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
Kerevizi minik küpler halinde, sarımsağı incecik kesin. Bir tencereye sıvı yağ koyup kereviz ve sarımsağı iki dakika kavurun. İnce doğranmış pazı yapraklarını ekleyip biraz çevirin. Üzerine et suyunu, sıcak suyu ilave edip pişmeye bırakın. Bu sırada terbiyesini hazırlayın. Un, limon suyu, yumurta ve süzme yoğurdu bir çırpma teliyle çırpın. Bir su bardağı soğuk su ekleyerek kıvamını açın, ardından bir bardak sıcak suyla ılıştırın. Ilınan terbiyeyi ocak üzerindeki çorba tenceresine yavaşça dökerek karıştırın. Sosu için küçük bir tavada tereyağıyla salçayı bir iki dakika kavurun, çok az sıcak su koyup akıcı hale getirin. Servis yaparken çorbanın üzerine gezdirin.