|
Pazılı Lor Dolması |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171012
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2023
279 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Yoğurt 500 Gram
Lor Peyniri 0.5 Kilogram
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Karabiber 1 Çay Kaşığı
Köftelik Bulgur 1 Su Bardağı
Sarımsak 2 Diş
Soğan 1 Adet
Pazı 1 Kilogram
Kaymak 5 Yemek Kaşığı
Reyhan 1 Yemek Kaşığı
Pazı yaprakları saplarından ayrılarak yıkanır. Kaynar suya batırılıp 2-3 dakika kadar haşlanıp çıkarılır ve bir kenarda bekletilir. Derin bir karıştırma kabında, lor peyniri, ince doğranmış soğan, 2 yemek kaşığı kaymak, ince bulgur, tuz, karabiber, kuru reyhan karıştırılarak yoğrulur. Pazı yaprakları bu harç ile dolma gibi sarılarak fırın kabına yan yana dizilir. Kalan kaymak ise dolmaların üstüne parça parça konulur.
Dolmalara 1 bardak su ilave edilerek 175 dereceye ayarladığınız fırında 30-35 dakika kadar pişirilir. Servis edilmeden önce üzerine 2 diş sarımsak ezilerek yoğurda katarak elde ettiğimiz sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
|
Pazıya Sarılı Lor Dolması |
|
tron
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2018
Mesajlar: 38 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc133687
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2018
690 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo lor peyniri
1 demet pazı
2 su bardağı pilavlık bulgur
3 adet kuru soğan
1 tutam tarhun otu
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Tereyağı
İlk olarak pazı yapraklarımızı iyice yıkıyoruz. Sonra onları kaynar suyun içerisine atıp hemep çıkartıyoruz rahat sarabilmemiz için.
Sonra bir tavanın içerisine sıvı yağ koyup yemeklik doğradığımız soğanlarımızı kavuralım.
Diğer tarafta da bulgurumuzu süt ve suyu karımışı olan tencerede pişirin.
Hepsinin işlemi bittikten sonra büyükçe bir tepsinin içerisine lorumuzu, bulgurumuzu, soğanımızı, tuzumuzu ve tarhun otunu ekleyip iyice yoğuyoruz.
Sonra istediğiniz şekli verip pazı yaprağına sarıp hafif yağlamış olduğumuz fırın tepsimize diziyoruz.
Hepsini dizdikten sonra tereyağımızı bir cezvede eritiyoruz ve tepsideki dolmaların üzerinde gezdirip 250 derece fırında kızarana kadar pişiryoruz.
|
Pazılı Lor Dolması |
|
süzük
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2006
Mesajlar: 99
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8537
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2006
6,606 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. pazı
150 gr. ince bulgur
1/2 kg. taze lor peyniri
1 adet soğan
1/2 demet nane
1/2 demet dereotu
450 gr. yoğurt
2 diş sarımsak
Reyhan Karabiber
Tuz
Pazı yapraklarını saplarından ayırıp sıcak suda blanşe edip süzün. Soğanı küp kesin. Dereotu ve naneyi saplarıyla incecik kıyın. Karıştırma kabında lor peyniri, bulgur, soğan, otlar, reyhan, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırarak harç elde edin. Pazı yapraklarına bu karışımı sarın. Fırın kabına dizin. Önceden 175° C'de ısıttığınız fırınınızda 30-35 dakika pişirin. Sarmısağı ezin. Yoğurda karıştırın. Sıcak dolma ile servis yapın.
|
|