Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kabak Dolması Tarifleri > Pazılı Tavuk Sarma (3 adet - 48,703 defa bakıldı)

Pazılı Tavuk Sarma


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pazılı Tavuk Sarma

filo
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.11.2014
Mesajlar: 20
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc103388
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2014
1,901 defa indirildi / yazdırıldı




300 gram ince dövülmüş tavuk göğüs eti
4-5 adet pazı yaprağı
30 gram dil peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Domates sosu için:
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
Kekik, az şeker, tuz ve karabiber
Kürdan

İnce dövülmüş tavuk etlerini tuz ve karabiberle tatlandırın. Bir tanesinin ortasına 2 dakika haşlanmış ve sap kısmı kesilmiş pazı yaprağını yerleştirin. Üzerine dil peynirini ve bir adet ezilmiş sarımsağı koyun. Tavuk etini ikiye katlayın ve bir kürdan yardımıyla uç kısmını kapatın. Tavaya yağı koyup hazırladığınız pazıtavuk etlerinin iki yüzünü de kızarıncaya kadar pişirin. Tavuk eti ince dövüldüğü için çabuk pişecektir. İstenirse direkt fırın tepsine konulup fırında da pişirilebilir.



Pazılı Tavuk Sarma

taze nane
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.11.2016
Mesajlar: 24
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc120872
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2016
1,534 defa indirildi / yazdırıldı




Eyüp Sevinç

4 adet tavuk göğsü
4 adet pazı yaprağı
sos için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tepeleme çay kaşığı un
4 su bardağı ılık tavuk ya da et suyu
Tuz
Karabiber
İçi için:
1 adet orta boy kırmızı biber
200 g. rendelenmiş taze kaşar

Tavuk göğüs etlerini döverek yarım santimden de ince olacak şekilde inceltin. Pazı yapraklarının saplarını kesip kaynayan tuzlu suda 1 dakika kadar bekletin ve sudan çıkardıktan sonra süzün. Saplarını ise incecik doğrayıp derin bir kaba aktarın. Kırmızı dolmalık biberleri tavla zarı formunda dilimleyip doğranmış pazı yapraklarının üzerine ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini de ilave edip karıştırın.
Zeytinyağını bir tencerede kızdırıp üzerine hemen unu ekledikten sonra, orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak un sararıncaya kadar 3 dakika kadar kavurun.
Ilık haldeki tavuk ya da et suyunu da azar azar ilave edip sos kaynayıncaya kadar karıştırın. Yumuşamış pazı yapraklarını tezgaha serip üzerlerine dövülmüş tavuk etlerini yayın. Hazırladığınız kırmızı biberli peynirli harçtan üzerlerine ikişer yemek kaşığı kadar koyup sıkıca sararak rulo yapın.
Ruloların pişerken açılmaması için iki ucundan kürdanla tutturun. Tencerenin kapağını kapalı vaziyette kısık ateşte, yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Ilık hale gelmesini bekleyip dilimleyerek servis yapın.



Pazılı Tavuk Göğsü Rulosu

Kayıtcı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.01.2019
Mesajlar: 60
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc139516
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2019
935 defa indirildi / yazdırıldı




Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu

4 Adet Piliç göğüs
2 Adet Taze soğan
2 Adet Küçük boy havuç
2 Adet Küçük boy kabak
2 Adet Kereviz sapı
1 Tatlı kaşığı soya sosu
8 Ad Büyük boy pazı yaprağı
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Pul kırmızıbiber
Tane karabiber

Etler düz bir zemin üzerine hafifçe açılarak yayılır.
Soğanlar, havuçlar, kabaklar ve kereviz sapları kibrit çöpü ebatlarında kesilir ve ayrı ayrı kaynar suda V er dakika haşlanır, süzülür. Kağıt havlu ile hafifçe bastırarak fazla suları alınır.
Sebzeler hafif derince bir kaba alınarak, üzerlerine soya sosu, tuz, karabiber ve pul kırmızıbiber serperek harmanlanır.
Etlerin her birinin ortasına sebzeli harçtan 1,5 çorba kaşığı konur. Kısa kenardan kısa kenara doğru hafifçe yayılır ve etler rulo şeklinde sarılır.
Pazı yaprakları kaynar suya batırılır, 2-3 dakika tutulur. Süzerek çıkarıp, kağıt havlu ile fazla suları alınır ve kalın sap kısımları kesilir Düz bir zemin üzerinde 1 adet pazı yaprağı, rulo etleri saracak şekilde yerleştirilir Yaprakların üzerine etler yerleştirilerek, herbirinin ortasına sebzeli harçtan 1,5 çorba kaşığı konur ve sigara böreği şeklinde sarılır.
Pazı lı ruloların her biri ayrı ayrı, iki katlı alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde sarılır. Önceden ısıtılmış 200 °C fırında, yaklaşık 30-35 dakika pişirilir
Kal an pazı yaprakları iri iri doğranır. Zeytinyağı ısıtılır ve kalan sebzeler eklenerek, karıştırılır ve 2-3 dakika sotelenir. Karıştırmaya devam ederek pazı yaprakları ilave edilir ve 1 dakika daha sotelenir
Etler sotelenmiş sebzelerle birlikte servis yapılır.







Pazılı Tavuk Sarma Tarifleri Kabak Dolması Tarifleri



(3 adet Pazılı Tavuk Sarma 48,703 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort