Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Aksaray Yemekleri > Pehli (Sivas) (2 adet - 37,413 defa bakıldı)

Pehli (Sivas)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Patlıcanlı Pehli (Sivas)

acı reçete
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.08.2016
Mesajlar: 65
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc135358
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2018
744 defa indirildi / yazdırıldı




https://sivas-yemekleri.com

1 kg kuzu kaburgası
1 kg patlıcan
1 kg domates
½ kg kızartmalık yeşilbiber
Tereyağı

1 kg patlıcan yıkanarak baş kısımlarından kesilerek kabukları üzerinde birer şerit kalacak şekilde soyulur. Plastik bir kabın yarısına kadar su, 1 kaşık tuz ve yarım limon suyu sıkılır (limon sıkılmasının sebebi ise patlıcanların kararmamasıdır). Patlıcanlar ortadan ikiye ayrılarak parmak büyüklüğünde dilimlenir. Ortalama 10-15 dakika tuzlu limonlu suda bekletilmesi yeterli olacaktır. Plastik bir kaba 1 kg domates ile yarım kilo küçük biber konularak yıkanır ve süzülür. Domatesler kalın dilimler halinde halka halka kesilir. Biberler isteğe göre bölünür. Tabağa dolu yemek kaşığı yoğurt üzerine de 1 tatlı kaşığı karabiber ilave edilir. 1 kg kuzu kaburga karabiberli yoğurda bulanır. Bütün bir tencere orta ocak ateşine konularak içerisine 250 gram tereyağı konulup eritilir. Yağ kızıp eridiğinde içerisine terbiyelenmiş kuzu kaburgalar konularak kızartılır. Tavaya yarım çay bardağı sıvıyağ konularak kızdırılır. Kızan yağın içerisine patlıcanların suyu süzülerek eklenir ve kızartılır. Ayrı bir tencereye alınan kızarmış patlıcanların içerisine 5-6 adet soyulmuş bütün sarımsak eklenir. Pişen kaburgalar tabağa alındıktan sonra boşalan tencerenin içine yarım kilo temizlenmiş biberler de kızartılır. Biberler kızardığında önceden kızartılmış patlıcanlar da tencereye eklenerek 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek 2 dakika tavada döndürülür. Dilimlenen domatesler tencereye eklendikten sonra ocak ateşi yükselterek kaburga etlerini de tencereye yerleştirip 15-20 dakika kendi suyunda pişirilir.



Pehli (Sivas)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc116108
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2016
1,656 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

1 Kg Kemikli Parça Et (Beş parça)
4 Patlıcan
4 Domates
3 Sivri Biber
Gerektiği Kadar Su
Tuz
Et için:
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
2 Yemek Kaşığı Yoğurt

Eski yemeklerimizden olan pehli, koyunun sağ uyluk, kaburgası yani döş kısmından yapılır. (Pehli: Gövdenin iki yanı demektir.) Etler el büyüklüğünde parçalanır. Üzerine yoğurt ve karabiber sürüldükten sonra tereyağında kızartılır ve bir tencereye alınır. Biraz su eklenerek etler kemiklerinden ayrılma durumuna gelinceye kadar pişirilir, suyu azalırsa, sıcak su ilave edilir. Patlıcanlar alaca soyulur, ikiye bölünür ve doğranır, limon suyu ve tuz konulmuş suyun içinde biraz bekletilir. Yıkanıp sıkılan patlıcanlar ve doğranmış biberler tereyağında kızartılır. Bir kaba alınan kızarmış sebzelerin üzerine etler dizilir, etin suyu üzerinden gezdirilir ve domatesleri doğranır, tuzu ekilir ve hafif ateşte 15-20 dakika tutulur ya da fırına verilebilir. Not: Kızartılıp, pişirilen etlerin suyu ile yapılan pirinç pilâvının yanında sebzesiz olarak etler (pehli) servis yapılabilir.

Not: Et yemekleri ve kebaplarda özellikle, Sivas tuzlalarından çıkan tatlı tuz denilen yerli tuz kullanılmalıdır.







Pehli (Sivas) Tarifleri Aksaray Yemekleri



(2 adet Pehli (Sivas) 37,413 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort