|
Pekin Ördeği |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162499
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2022
231 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 ördek
1 tane soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı anason
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 yemek kaşığı soya sosu
1,5 tatlı kaşığı şeker
3 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Zencefil
Karanfil
Defne yaprağı
Hoisin sos
Üzeri için:
Pirinç sirkesi
Esmer şeker
Soya sos
Bal
Su
Ördeği iyice yıkayıp temizleyin. Daha sonra içini ve dışını kağıt havlu ile kurulayın. Bir tencereye sarımsak ve zencefili rendeleyin. Hoisin sos, anason, tane karabiber, defne yaprağı, şeker, soya sosu ve küp küp doğranmış soğanı ördeğin içine masaj yaparak yedirin. Daha sonra ördeği alt ve üst kısmından hava almayacak şekilde bir şiş yardımı ile dikin. Bir tencereye su, bal, şeker, anason ve karanfili alıp kaynatın.
Kaynayan suyu ördeğin derilerinin şişmesi için her yerine temas edecek şekilde üzerine dökerek 5 dakika banyo yaptırın. Ördeği ister ocakta ister açık havada 2 saat kurutun. Daha sonra 170 dereceye ayarlı fırında iyice kızarıp dışı çıtır çıtır olana kadar pişirin. Fırından alıp 20-25 dakika dinlendirin ve sıcak olarak servis yapın.
|
Pekin Ördeği |
|
hamdiye hanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.01.2021
Mesajlar: 20 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc155357
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2021
583 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
1 ördek
Tuz
Soğan
Sarımsak
Ayçiçek yağ
Anason
Tane karabiber
Soya sos
Toz seker
Bal
Sirke
Zencefil
Karanfil
Defne yaprağı
Hoisin sos
Üzerine:
Bal
Esmer şeker
Su
Soya sos
Pirinç sirkesi
Pekin ördeklerini güzelce yıkayıp içini dışını kağıt havlu ile kurulayınız. Ardından kompresör ya da hava pompası yardımı ile derisi ile etinin arasına hava basarak derinin etten ayrılmasını sağlayın. Bir mayonez tenceresine sarımsak ve zencefil rendeleyiniz. hoisin sos, anason, tane karabiber, defne yaprağı, şeker, soya sosu ve küp küp doğranmış soğanı ördeğin içine masaj yaparak yediriniz ve alt ve üst kısmından hava almayacak şekilde bir şiş yardımı ile dikiniz.
Büyük bir tencereye su, bal, şeker, karanfil anason ve karanfil ekleyiniz ve kaynatınız. Kaynayan karışımımızı ördeğimizin her yerine temas edecek şekilde üstüne dökerek 5dk banyo yaptırınız. (deriler şişecektir)
Ördeğimizi ip yardımı ile ocağınızın en az 50vm üstüne gelecek şekilde ördeği asınız ve ocağı açınız. Ocaktan gelen kuru ve sıcak hava dalgası ördeğin dış derisini kurutacaktır. Bu işlem en az 2saat sürmelidir.
Kuruyan ördeğimizi 170 derece fırında iyice kızarıp dışı çıtır olana kadar pişiriniz ve 25dk dinlendirip tüketebilirsiniz.
|
Pekin Ördeği |
|
lütfiye usta
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2015
Mesajlar: 23 Şehir: Lefkoşa |
Kısa URL: https://ml.md/lc110662
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2015
1,833 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pekin ördeği 1 adet
Yeşil soğan 2 adet
Salatalık 1 adet
Ekşi-tatlı sos
Temizlenmiş ve 2-3 gün güneşte asılı bekletilmiş Pekin Ördeği fırında çevrilerek pişirilir.
Pişirilen Pekin Ördeği yaprak yaprak kesilerek servis tabağına dizilir.
Servis tabağı büyüklüğündeki dürüm yufkasının içine ördek eti, taze soğan, salatalık konulur ve ekşi-tatlı sostan üzerine dökülerek dürüm yapılır.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 11.01.2022
|
Pekin Ördeği |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc24643
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2008
23,534 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı süzme bal
2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 demet taze soğan
1 küçük salatalık
Yeterince ketçap
Biber salçası
Sarımsaklı yoğurt
Ördeği temizledikten sonra iyice yıkayın. Kağıda sarıp kurutun. Baş ve işaret parmağınızla ördeğin derisini iyice çimdikleyip, yağını ve derisini yumuşatın. Ördeği bir fırın tepsisine koyup, üzerine kaynar su dökün. Suyunu süzdükten sonra, iki üç saat havadar bir yerde kurumaya bırakın. Çinliler bütün bir gece kurumaya bırakıyormuş, ben üç saat beklettim. Ördeği ne kadar uzun zaman kurumaya bırakırsanız o kadar derisi yumuşak olur. Fırına sürmeden önce her yanını biraz sonra tarif edeceğim sosla iyice bulayın. (Sosun yapılışı: fi çorba kaşığı bal, elma sirkesi, nar ekşisi, domates salçası, zeytinyağı, tuz, karabiberi bir bardak kaynar suda iyice karıştırın.) Fırını kızdırıp ördeği fırına sürün. İki saat kadar pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için buduna bir şiş batırın. Şiş kolay batıyorsa pişmiş demektir.
Taze soğanların yeşil kısımlarından iki buçuk santim bırakarak kesin. Sonra soğanları boyuna ince ince doğrayın. Sarımsaklı yoğurt, biber salçası ve ketçabı ayrı ayrı tabaklara koyun. Bir tabağa cacık yapar gibi doğradığınız salatalıkları koyun. İster hazır aldığınız, ister evde yaptığınız gözlemeleri bir ekmek sepetine koyarak hepsini sofraya getiriniz. En son fırından çıkardığınız kızarmış Pekin Ördeği'ni sofraya getirin. Ördekten kestiğiniz ufak parçaları gözlemelerin içine koyup, zevkinize göre sofradaki hazır biber salçasından, sarımsaklı yoğurttan, soğandan, salatalıktan istediğiniz kadar alarak, dürüm yapıp afiyetle yiyin.
|
Pekin Ördeği |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc8917
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006
4,610 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 ördek (2 kg.)
3 tatlı kaşığı tuz
2 yeşil soğan
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
½ demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı anason
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 yemek kaşığı soya sosu
1.5 tatlı kaşığı şeker
1+1/2 tatlı kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı sirke
Temizlenmiş ördeğin içini dışını önce sıcak suyla nemlendirilmiş bir bezle sonra tuzla ovun. Boyun kısmını tahta kürdan ve iplikle sıkıca kapatın. 2 saat açık havada asarak kurumaya bırakın.
Yeşil soğanları 2 cmlik parçalara kesin. Kuru soğan ve sarımsakları kıyın. Maydanozu iri kıyın. Yağı tava veya wokta kızdırın, sebzeleri 2 dakika karıştırarak kavurun. 1 bardak su ilave ederek 5 dakika ağır ateşte pişirin. Anason, tane karabiber, soya sosu ve şekeri katıp karışımı ördeğe doldurup kürdanla karnını kapatın.
175 derece ısıtılmış fırında ızgara teli üzerinde 1 saat kızartın 125 ml. kaynar su ile bal ve sirkeyi karıştırıp, sık sık ördeğe fırça ile sürün. Kızardıktan sonra biraz soğumaya bırakın. Karın kısmını açıp suyunu woka boşaltın. Mısır nişastasını bir miktar su ile karıştırıp ördek suyunu bağlayın. Bu sosu ördekle servis yapın.
|
|