Kısa URL: https://ml.md/lc145863
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2019
755 defa indirildi / yazdırıldı
Milli Eğitim Bakanlığı
1 su bardağı pekmez
3 su bardağı su
1 su bardağı un
Üzeri için:
1 su bardağı susam
Tencereye su konularak kaynatılır.
Kaynayan suyun içerisine elenmiş un azar azar dökülerek, hızlıca karıştırılır.
Bulamaç haline getirilir ve göz göz olana kadar karıştırılır.
Pişen bulamaç tepsiye dökülür.
Üzerine pekmez gezdirilir.
Tatlı tabağına alınır, dövülmüş susam serpilir ve ılık olarak servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc134890
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2018
3,568 defa indirildi / yazdırıldı
THY Skylife
1,5 su bardağı dut pekmezi
200 gr su
1 kaşık tereyağı
1 fincan un
5 ceviz
Tereyağını ve pekmezin bir bardağını ocağa koyun; su ilave edip kaynatın. Bu esnada sürekli çırparak karıştırın. Ayrı bir kapta yarım su bardağı pekmezi ve unu çırpın. Kaynamakta olan pekmeze ekleyin. Birlikte bir-iki dakika kaynattıktan sonra cevizleri ilave edin. Kâselere alıp soğuk servis edin.