Kısa URL: https://ml.md/lc118037
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2016
4,612 defa indirildi / yazdırıldı
Kayseri Ticaret Odası
Yarım kilo un
100 gr tereyağı
Yeterince pekmez
Yarım kilo un, 100 gr. yağda iyice pembeleşinceye kadar kavrulur. Yeterince pekmez ilave edilerek karıştırılıp hamur gibi yoğrulur ve köfte gibi sıkılarak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc149120
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2020
547 defa indirildi / yazdırıldı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi
4 su bardağı un
1 su bardağı pekmez
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
250 gr tereyağı
Un ve tereyağını pembeleşene kısık ateşte kavurun.
İnce çekilmiş ceviz içini ekleyerek üzerine pekmezi de ilave edip iyice karıştırın.
Tüm malzemeyi birbirine iyice yedirin.
Tabaklara aldığınız helvayı ılık olarak servis edin.