Kısa URL: https://ml.md/lc144698
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2019
538 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı pekmez
2 çay bardağı su
2 yemek kaşığı un
1 fiske tuz
Üzeri için:
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Arzuya göre dövülmüş fındık ya da ceviz
Un, su ve pekmezi tencereye alıp tel karıştırıcıyla kaynayana kadar karıştırın.
Kıvam alınca içine 1 fiske tuz ekleyin.
2 adet cam kasenin içini soğuk suyla ıslatıp tatlıları bölüştürün.
Tereyağını tavada kızdırıp köpürtün ve tatlıların üzerine gezdirin.
Son olarak dövülmüş ceviz ya da fındık serpin.
Kısa URL: https://ml.md/lc143581
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2019
635 defa indirildi / yazdırıldı
1 bardak pekmez
1 bardak buğday nişastası
5 bardak su
2 bardak ceviz
Pekmez, su ve buğday nişastasını tencereye koyun, iyice fokurdayana kadar pişirin. 1 bardak cevizi ağza gelecek şekilde, iri iri doğradıktan sonra tatlıya ilave edin.
Tatlıyı dökeceğiniz kabı ıslatın fazla suyunu dökün. Ardından tatlıyı kaselere boşaltın, ılınınca buzdolabına koyun. En az iki saat bekletip ikram edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc66484
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2011
2,553 defa indirildi / yazdırıldı
3 çorba kaşığı margarin
1.5 su bardağı un
350 gram pekmez
2 su bardağı ceviz içi
Öncelikle margarini tencereye alıp eritin. Unu yağda hafifçe sararana kadar kavurun. Daha sonra ceviz ve pekmezi aynı anda katıp, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak malzemeyi macun kıvamına getirin. Üzerini cevizle süsleyerek servis yapın.