Kısa URL: https://ml.md/lc103712
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2014
1,689 defa indirildi / yazdırıldı
Prof. Dr. Erman Artun
Bağdan toplanan üzümler iyice yıkandıktan sonra şireneye (üzümün çiğnendiği tahtadan tekneye) konur. Uzümler iyice çiğnenir. Çıkan üzüm suyu kazana doldurulup özleşmesi sağlanır. Daha sonra pekmez demir leğenlere boşaltılıp iyice kaynatılır. Eğer gün pekmezi yapılmak isteniyorsa pekmez soğuduktan sonra 2-3 gün tülbent veya cibinlik gerilmiş leğenlerde bekletilir. Ateş pekmezi yapılacaksapekmez demir leğende bir defa daha kaynatılır, soğutulur ve pekmez küplerine doldurulur.
Fotoğraf "KARATAYLI" tarafından gönderildi. 23.09.2020
Kısa URL: https://ml.md/lc164248
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2022
148 defa indirildi / yazdırıldı
Fatma Arslantaş
Kara üzüm temizlenir yıkanır oluklara konulur.
Sonra ayaklara çizme giyilir bu üzümler ezilir.
Çıkan su kazanda kaynatılır.
Şiresi eksikse şeker eklenir.
Bidonlara doldurulup saklanır.