|
Pekmezli Dene Hasudası (Amasya) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc82978
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2012
3,595 defa indirildi / yazdırıldı
|
Amasya Valiliği
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
Nişasta su ve pekmez kaba kıvamda bulamaç haline getirilir. Tereyağı bakır tavada kızdırılır. Üzerine bulamaç ilave edilerek tahta kaşıkla karıştırılır. Tane tane oluncaya kadar işlem devam edilebilir. Üzeri kapatılarak bir süre dinlendirilir. Servis tabağına alınır. Ilık olarak servis yapılır.
|
|