Kısa URL: https://ml.md/lc7141
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2006
5,726 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
3 dilim bayat ekmek
4 çorba kaşığı pekmez
2 tatlı kaşığı margarin
2 tatlı kaşığı toz şeker
Süslemek İçin:
Kıyılmış fındık, ceviz ya da antepfıstığı
Ekmekleri kuşbaşı şeklinde kesip bol sıvıyağda kızartın. Sütü, unu ve şekeri ilave edip, devamlı karıştırarak boza kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kızarmış ekmekleri muhallebinin içine katıp, iyice karıştırın. Servis tabağına yayıp, üzerine pekmez gezdirip, ceviz serperek servis yapın.
1 adet dilimlenmiş bayat ekmek
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pekmez
1 çay kaşığı tarçın
Şerbet İçin:
1 su bardağı şeker
Dilimlenmiş ekmeklerin kenarlarını çıkartarak bir kaba alın ve üzerine bir bardak süt dökün. Bir bardak suyla bir bardak şekeri kaynatarak şerbet yapın. Yumurtayı bir kapta çırpıp içine sütle ıslattığınız ekmek dilimini batırın. Tavaya koyduğunuz kızgın sıvı yağda önlü arkalı kızartın. Servis tabağına dizerek üzerine şerbeti dökün. 5 dakika sonra pekmezi üzerlerine dökün. Servis yapın.