Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Pekmezli Helva (Meriç Edirne)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pekmezli Helva (Meriç Edirne)

aziz komşum
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.04.2016
Mesajlar: 34
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc142315
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2019
447 defa indirildi / yazdırıldı




Avrupa Birliği
Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı


2 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı su
1,5 subardağı şeker
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)

Derin bir tencerede un kavrulur ve üzerine yağ ilave edilip biraz daha kavrulur. Un kahverengi halini alınca su ile karıştırılan şeker unun üzerine ilave edilir. Sonrasında pekmez ilave edilerek un kabarmaya başlayıncaya kadar karıştırılır. Bu aşamada isteğer bağlı ceviz içi de eklenebilir. Bir kaşık yardımı ile şekillendirilerek küçük parçalar halinde servise hazır hale gelir.


Pekmezli Helva (Meriç Edirne)

tostos
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.02.2016
Mesajlar: 36
Şehir: Kacaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc136382
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2018
508 defa indirildi / yazdırıldı




Meriç Kaymakamlığı

Buğday unu 400 gr / 3,5 su bardağı
Üzüm pekmezi 300 ml / 1,5 su bardağı
Su 200 ml / 1 su bardağı
Tereyağı 150 ml / 7,5 yemek kaşığı
Ceviz içi 150 gr / 1 su bardağı

Un tereyağında rengi dönene kadar kavrulur.
Su ile pekmez bir kapta karıştırılır.
Karışım kavrulan una ilave edilir.
Kısık ateşte kendini çekene kadar pişirilir.
Dövülen cevizler helvanın üzerine konarak servis edilir.

Not: Mısır unuyla da yapılabilir.







Pekmezli Helva (Meriç Edirne) Tarifleri Balıkesir Yemekleri



(2 adet Pekmezli Helva (Meriç Edirne) 9,206 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort