Kısa URL: https://ml.md/lc142315
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2019
447 defa indirildi / yazdırıldı
Avrupa Birliği
Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı
2 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı su
1,5 subardağı şeker
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)
Derin bir tencerede un kavrulur ve üzerine yağ ilave edilip biraz daha kavrulur. Un kahverengi halini alınca su ile karıştırılan şeker unun üzerine ilave edilir. Sonrasında pekmez ilave edilerek un kabarmaya başlayıncaya kadar karıştırılır. Bu aşamada isteğer bağlı ceviz içi de eklenebilir. Bir kaşık yardımı ile şekillendirilerek küçük parçalar halinde servise hazır hale gelir.
Kısa URL: https://ml.md/lc136382
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2018
508 defa indirildi / yazdırıldı
Meriç Kaymakamlığı
Buğday unu 400 gr / 3,5 su bardağı
Üzüm pekmezi 300 ml / 1,5 su bardağı
Su 200 ml / 1 su bardağı
Tereyağı 150 ml / 7,5 yemek kaşığı
Ceviz içi 150 gr / 1 su bardağı
Un tereyağında rengi dönene kadar kavrulur.
Su ile pekmez bir kapta karıştırılır.
Karışım kavrulan una ilave edilir.
Kısık ateşte kendini çekene kadar pişirilir.
Dövülen cevizler helvanın üzerine konarak servis edilir.