1 Çay Bardağı Pekmez
1 Çay Bardağı Esmer Şeker
125 Gram Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Toz Zencefil
4 Tane Karanfil
Alabildiği Kadar Söke Un
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
2 Çorba Kaşığı Su
1 Çorba Kaşığı Kakao
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
İlk olarak kakao, tarçın, zencefil, tereyağı, pekmez, esmer şeker ve dövülmüş karanfili bir kaba alalım. Suyla ezdiğimiz karbonatı da kaseye boşaltıp alabildiği kadar yaklşık olarak altı yemek kaşığı kadar unu katıp yoğuralım. Karışımın içerisine damla çikolatayı da katıp yoğurmaya devam edelim. Hazırladığımız hamur kulak memesinden biraz daha yumuşak olsun. Hamur hazır olduktan sonra ceviz iriliğinde parçalar koparalm ve yağlı kağıtları dizdiğimiz fırın tepsisine aralıklarla sıralayalım. Son olarak 180 derecelik fırınımız da kurabiyeler çatlayana kadar pişirelim.
|