Kısa URL: https://ml.md/lc88116
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2013
1,508 defa indirildi / yazdırıldı
7 yemek kaşığı mısır nişastası
7 su bardağı su
2 su bardağı pekmez
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı sana margarin
Derin çırpma kabında nişastayı, suyu, pekmezi ve sana margarinimizi mikserle iyice çırpalım. Sonra bir tencereye dökelim. Orta ısılı ateşimizin üzerine tenceremizi koyalım. Tahta kaşığımızla devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim. Biraz ılıması için bir kenarda bekletelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc83591
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2012
1,733 defa indirildi / yazdırıldı
75 Gr Sana Klasik
2 Yemek Kaşığı buğday nişastası
5 Su Bardağı süt
3 Yemek Kaşığı pirinç unu
1 Çay Bardağı pekmez
Bütün malzemeyi tencereye alın. Kısık ateşte ağır ağır karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Koyulaştıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatın. Kaselere ya da kuplara boşaltıp soğumaya bırakın. Servis yapacağınız zaman bıçakla dörde kesin. Üzerine 2'şer çorba kaşığı üzüm pekmezi gezdirerek servis yapın.