|
|
PEKMEZLİ REVANİ |
|
tapucu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.11.2011
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc70315
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2011
6,719 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
2 adet kırmızı elma
3 yumurta
1 çay bardağı süt
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı pekmez
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için, toz şeker ve suyu bir tencereye alıp ocağa oturtun. 15 dakika kaynatıp limon suyunu ilave edin. 2 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Diğer taraftan, un, toz şeker, irmik, vanilya ve limon kabuğu rendesini geniş bir kaba alıp harmanlayın. Üzerine rendelenmiş elma, yumurta ve süt ilave edip çırpın. Karışımı yağlanmış bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Revani şerbeti tamamen çekince dilimleyin. Üzerine pekmezi gezdirip servis yapın. İsterseniz pekmez ve bal karıştırıp üzerine sürün. Bu durumda hiç şerbet kullanmanıza gerek kalmaz.
|
Pekmezli Revani |
|
ümmiye
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.03.2014
Mesajlar: 21 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc96400
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2014
2,059 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1.5 su bardağı un
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı pekmez
3 su bardağı su
Pekmez, şeker ve suyu kaynatıp şerbeti hazırlayın. Yumurta, kakao ve şekeri çırpın. Üzerine sıvı malzemeleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Kalan malzemeleri ilave ederek yavaş yavaş çırpın. Yağlanmış kalıba dökün, 180 derecedeki fırında pişirin. Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti dökün.
|
|
PEKMEZLİ REVANİ Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri
|
|