|
Pekmezli Şıllık Tatlısı (Şanlıurfa) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57139
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2010
11,973 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
2.5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı pekmez
1/2 su bardağı katıyağ
1.5 su bardağı su
1 su bardağı ceviz
1 çorba kaşığı katıyağ (Kızartma için)
Unu eleyiniz. Suyla karıştırıp boza kıvamına getiriniz. Topak topak olmaması için suyu azar azar ilave edip, devamlı unu eziniz. Boza kıvamına gelen karışımı yarım saat dinlendiriniz. Sac veya büyük bir tavayı ocağın üzerine koyarak kızdırınız. Tavanın veya sacın içini fındık büyüklüğünde bir yağ ile yağlayınız. lçine yaptığınız bulamaçtan kaşıkla atıp dökünüz. Tavayı sallayarak yayınız. Altı pişince, çevirip üstünde pişiriniz. Bir tepsinin içine, her katın arasına ceviz döşeyerek, altı yufkayı üst üstte koyunuz. Baklava şeklinde kesiniz. Pekmezi, yağı ve suyu ayrı bir yerde kaynatınız. Kaynadıktan sonra beş dakika bekletip, yufkaların üstüne dökünüz. Artan cevizi üzerine serpip, soğuyunca ikram ediniz.
ML® Şıllık Tatlısı için tıklayın
ML® Şıllık Tatlısı Videosu
|
Pekmezli Şıllık Tatlısı (Şanlıurfa) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc56163
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2010
3,391 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. un
1 su bardagi süt
kabartma tozu, tuz
2 adet yumurta
Sivi yag
Pekmez
1 paket yas maya
Un, süt, tuz, maya, kabartma tozu ve yumurtalari karistirip boza kivimina getirin. Mayalanmasi için 30 dakika bekletin.
Saci hafifce yaglayin, hazirladiginiz, hamurdan bir kepçe alip ince bir sekilde yagladiginiz tavaya yayin. her iki tarafini pisirin. Hamur bitene kadar ayni islemi tekrarlayin.
Pekmezle servis yapin.
|
|