Kısa URL: https://ml.md/lc103578
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2014
3,556 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yumurta
50 gr tereyağı
1 su bardağı pekmez
1 avuç iri dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı un
Yumurtalar bir kabın içine kırılır. İçine un katılır ve iyice çırpılır. Tavaya alınan tereyağı iyice kızdırılır. Kızdırılan yağın içine, çırptığımız yumurtalar dökülür. Omlet gibi pişirilen yumurtaların üzerine pekmez ilave edilir. Pekmezle pişen yumurtalar, tabağa alınır. Üzerine iri dövülmüş cevizle servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc104924
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2015
2,665 defa indirildi / yazdırıldı
Anadolujet Magazin
4 adet yumurta
2 çay kaşığı pekmez
100 gr üzüm pestili
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Bir tavaya doğranmış pestili koyun, üzüm pekmezini ekleyip pişirin. Eğer kıvamı yoğunsa içine yeterli miktarda sıcak su ilave edin. Gereken kıvama geldiğinde kaşıkla tavanın içine yumurtaların gireceği 4 oyuk açıp bu oyukların içine yumurtaları kırın. Tuz ve karabiberi arzuya göre ilave edip servis edin.