Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kaygana Tarifleri > Peksimet Tatlısı (5 adet - 28,120 defa bakıldı)

Peksimet Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Peksimet Tatlısı

Banu Banu
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 28.04.2014
Mesajlar: 18
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc97781
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2014
2,705 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket tuzsuz peksimet
2.5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1.5 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
2 yumurta sarısı
Üzeri için:
1, 5 su bardağı şekerli neskafe
2 çorba kaşığı kakao

Öncelikle kreması için tencerede yumurta sarısı, süt, un, şeker ve vanilyayı iyice çırpın. Ocak üzerine alıp karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişmeye bırakın. Ocaktan alıp içine 1 çay bardağı soğuk sütü ekleyip karıştırın. Peksimetleri şekerli kahve ile ıslatın. Üzerine kremadan sürün. Tekrar peksimet ve krema olarak iki kat yapın, üzerine yine krema döküp son olarak da kakao serpin. Dilimleyerek soğuk servis yapın.


Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 08.03.2021


Peksimet Tatlısı

çanak çömlek
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 10.08.2020
Mesajlar: 19
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc152530
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2020
317 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket tuzsuz peksimet
Şerbet için:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebi için:
1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Kuru yemiş veya meyve

Şerbet için su ve şekeri tencerede bir araya koyup karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayan şerbeti 2 dakika sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Kızarmış ekmek dilimlerini fırın kabının tabanına dizip üzerine şerbeti dökün. Ekmekler şerbeti çekerken siz muhallebiyi hazırlayın.
Tereyağı ve vanilya hariç malzemeleri tencerede bir araya getirip karıştırmaya başlayın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamı aldıktan sonra tereyağını ve vanilyayı da ekleyin. Biraz daha karıştırıp muhallebiyi ocaktan alın. Muhallebiyi şerbetli ekmek dilimlerinin üzerine yayın. Tatlıyı önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında soğumaya bırakın.
Krem şantiyi sütle çırpıp soğuttuğunuz tatlının üzerine yayın. Yeniden buzdolabına koyduğunuz tatlınızı en az 4 saat soğutun. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.



Peksimet Tatlısı

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc156531
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2021
527 defa indirildi / yazdırıldı




12 adet etimek
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı pekmez
Arası için:
Dövülmüş ceviz
Muhallebisi için:
1 litre süt
200 gram labne peyniri
1 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Üzeri için:
Antepfıstığı veya hindistancevizi

Peksimet tatlısı için önce muhallebimizi hazırlayalım. Tatlının muhallebisi için süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı bir sos tenceresinde karıştırarak pişirmeye başlayın. Muhallebinin püf noktası topaklanmaması için sürekli karıştırmaktır.
Muhallebi kaynayınca ve kıvam alınca ocaktan alıp sürekli çırparak ılınmasını sağlayın. Ilınan muhallebiye labne peynirini ekleyip iyice karışana kadar çırpmaya devam edin.
Diğer yanda sıcak su ve pekmezi derin bir kâsede karıştırın. Etimeklerden 9 tanesini pekmezli suya batırıp borcama dizin. Üzerine birkaç kaşık daha pekmezli su gezdirin ve muhallebinin yarısını dökün.
Ardından üzerine dövülmüş cevizleri serpip yeniden pekmezli suya batırılmış etimekleri dizin. Kalan muhallebiyi de üzerine döküp tatlıyı önce oda sıcaklığında sonra fırında soğutun.
Servis etmeden önce üzerine kalan dövülmüş cevizin kalanını Hindistan cevizi ya da fıstık serpip dilimleyin. Peksimet tatlısı hazır.



Peksimet Tatlısı

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162602
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2022
236 defa indirildi / yazdırıldı




12 adet tatlı maya peksimeti
2,5 su bardağı üzüm suyu
3 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı nişasta
Islatmak için:
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı zencefil
Üzerine:
Dövülmüş ceviz

Üzüm suyuna 3 çorba kaşığı nişastayı azar azar ilave edip karıştırarak bir taşım kaynatın. 3 çorba kaşığı toz şekeri ilave edin. Tencerenin ağzını kapatıp bir kenara alın. Diğer tarafta süt, toz şeker ve zencefili kaynatın. Peksimetleri bu karışımda ıslatıp bir tabağa alın. 3 adet peksimetin arasına kenarlarından taşacak şekilde üzüm sulu karışımdan koyup, üst üste dizin. Peksimet ve karışım bitene kadar (en üste de karışım konulacak) işleme devam edin. Üzerlerini dövülmüş cevizle süsleyin ve servis yapın.



Peksimetli Tatlı

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163946
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2022
250 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket tuzsuz peksimet
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Muhallebi için:
1 litre süt
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 tatlı kaşığı un
Krem şanti için:
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
Üzerine:
1 paket hazır çilek sosu

Tozşekeri bir tencereye alın üzerine birkaç damla su serpin.
Ocağa oturtup eriyene kadar bekletin.
Eriyen tozşekerine suyu ekleyip, kaynatın.
Peksimetleri geniş bir cam borcama dizin ve üzerine hazırladığınız şerbeti dökün.
Ayrı bir tencerede muhallebi için süt ,nişasta, un katıp, koyulaşana dek sürekli karıştırın.
Hazırladığınız muhallebiyi peksimetlerin üzerine, her taraflarını kaplayacak şekilde dökün.
Geniş bir kapta süt ve krem şantiyi köpük kıvamına gelene dek çırpın.
Daha sonra muhallebinin üzerine dökün ve donması için buzdolabında en az 3 saat bekletin.
Çilek sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayıp tatlının üzerine gezdirin.
Soğuyunca dilimleyerek servis yapabilirsiniz.







Peksimet Tatlısı Tarifleri Kaygana Tarifleri



(5 adet Peksimet Tatlısı 28,120 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort