|
PEKSİMET |
|
EKO
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.09.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc40591
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2009
3,001 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı un
70 gr pudra şekeri
5 tane yumurta
Önce yumurtaların akları bir kaba, sarıları başka bir kaba ayrılır. Yumurta akı, katı kar kıvamına gelinceye dek çırpılır. Sarıları da, şekerle karıştırılarak 15-20 dakika kadar, yumurtalar hafifçe koyulaşıncaya kadar çırpıldıktan sonra un ve katı kar kıvamına getirilmiş yumurta akları ile aynı kaba koyulup telle hepsi birden karıştırılır. Karışım birbiri içinde iyice eritildikten sonra unlanmış ya da içine kâğıt serpilmiş uzun bir kek kalıbına aktarılır. Orta ateşli fırında pişirilir. 24 saat sonra ince dilimler halinde kesilir ve fırında 5 dakika kadar kızartılır. Bundan sonra servis yapılır.
|
PEKSİMET |
|
iz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc63068
Gönderme Tarihi: 09.May.2011
3,237 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yumurta
70 gram pudra şekeri
100 gram un
Yumurtaların beyazı ile sarılarını birbirinden ayırınız. Beyazını katı kar haline gelinceye kadar çırpınız. Ayrıca sarıları da şekerle birlikte 15 - 20 dakika, yumurtalar hafifçe koyulaşıncaya kadar çırpınız. Buna kar haline gelen yumurta aklarıyle unu da katınız. Yumurta tellyle hepsini iyice karıştırınız.
Unlanmış, ya da içine kâğıt yayılmış uzun kek kalıbına boşaltınız. Orta harlı fırında pişiriniz. 24 saat sonra ince dilimlere kesip, fırında beş dakika kızartınız.
|
Peksimet |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc104605
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2015
1,666 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr Un
0 aldığı kadar Ilık su
1 paket Yaşmaya
1 çay bardağı Yoğurt
1 litre Sıvı yağ
2 tutam Tuz
Sıvıyağ hariç tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur, elde edilen hamur 2 saat dinlendirilir sonra hamur tezgahında büyük oval şeklinde açılır bıçak yardımıyla kare şeklinde kesilip kızgın yağda kızartılır ılık servis ediniz.
|
|