Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ardahan Yemekleri > Pelize (Malatya) (3 adet - 77,216 defa bakıldı)

Pelize (Malatya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pelize (Malatya)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc32234
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008
10,990 defa indirildi / yazdırıldı




Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bir su bardağı nişasta suda eritildikten sonra ince gözenekli süzgeçten geçirilir. Başka bir tarafta bir tencerede su kaynatılır. Su kaynamaya başlayınca üç su bardağı toz şeker katılmaya başlanır. Eridikten sonra bir-iki dalım kaynatılır. Kaynadıktan sonra daha önce hazırlanmış olan erimiş nişasta kaynayan suya eklenir. Hafif ateşte koyulaşıncaya kadar pişirilir.



Peluze (Malatya)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171240
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2023
188 defa indirildi / yazdırıldı




Malatya Valiliği

Bir yemek kaşığı ev nişastası, yoksa hazır buğday nişastası, iki su bardağı soğuk su ile iyice ezilir.
Ateşe konur. Karıştırılarak un çorbası kıvamına gelmesi sağlanır ve tat ayarına göre şeker veya pekmez ilave edilir.
Eriyinceye kadar karıştırılır ve ateşten alınır.
Sıcak olarak yenir.
İçine konan tatlandırıcı, hastalığın türüne göre değişir.
Eğer boğaz ağrıyor ise pekmez ve tuzsuz tereyağı konur.
Eğer mide rahatsızlığı var ise şekerli olarak yenir.

Not: Peluze, nişasta ile yapılan ve ilaç niyetine yenen hafif bir muhallebidir. Boğaz ağrılarında, mide rahatsızlıklarında ve de herhangi bir hastalık sonrası nekahet döneminde yenen bir yiyecektir. Kıvamının ve tadının hafif olması, rahat yutulmasını sağlar.


Peluze (Malatya)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171920
Gönderme Tarihi: 08.May.2023
135 defa indirildi / yazdırıldı




Malatya Valiliği

2 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı su
2-3 yemek kaşığı toz şeker veya dut pekmezi
1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı veya zeytinyağı

2 yemek kaşığı nişastayı, 2 su bardağı soğuk su ile ezerek ocağa koyun. Sürekli karıştıra karıştıra muhallebi kıvamında pişirin.
Şekeri ve pekmezi katarken tereyağı ya da zeytinyağı ilave ederek bir iki kez çevirip ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.

Not: Peluze, genelde lohusalıkta, boğaz ağrısında ya da akciğer rahatsızlıklarında tedavi edici olarak yapılıp yenen bir tatlıdır. Yapılma amacına göre, içine konan tatlandırıcı cinsi değişir. Rahatsızlığımız öksürük veya boğaz ağrısı ise dut pekmezi tercih edilir, aksi halde şeker kullanılır. Sıcak olarak yenmesi tavsiye edilir.






Pelize (Malatya) Tarifleri Ardahan Yemekleri



(3 adet Pelize (Malatya) 77,216 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort