|
Pelte (Kırıkkale) |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc176277
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2024
288 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ahiler Kalkınma Ajansı
1 su bardağı üzüm pekmezi (sarı köy üzümü)
1 tatlı kaşığı tereyağı
5 kaşık un
2 su bardağı su
Pekmez, un ve su çırpılır.
Ocağa alınır ve kaynayınca tereyağı eklenir, puding kıvamına gelince ocaktan alınır.
Sıcak veya soğuk servis edilebilir.
Üzerine ceviz koyularak servis edilir.
Daha çok sıcak tüketilmesi tercih edilmektedir.
Not: Bu tatlı kışın her zaman yapılabilir ve ayrıca Ramazan ayında da tüketilmektedir. Tarifin Kırıkkale için özgünlüğünü sağlayan kısmı ise, eskiden cevizin olmadığı zamanlarda ceviz yerine meşe ağacının pelitlerinin (palamutlarının) patlatılarak ceviz yerine kullanılmasıdır. Nitekim tatlının ismi de buradan gelmektedir.

|
Pelte (Pıhtı) (Kırıkkale) |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166356
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2022
219 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hüsne Demirel - Satı Karabina
Un ile tereyağı güzelce kavrulur.
Pembeleşen una pekmez ilave edilir.
Kaynamaya başlayıp göz göz olunca altı kapatılır.
|
Pelte (Kırıkkale) |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31694
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2008
3,507 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
İçine pekmez katılmış una su ilave edilerek pişirilir.
|
|