Emine Beder
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
3 adet yumurtanın akı
200 gram dondurulmuş frambuaz
1 paket kırmızı renkli jöle
1,5 çay bardağı su
50 gram küçük parçalanmış veya rendelenmiş bitter çikolata
süslemek için meyve ve yaprak
1 su bardağı soğuk sütü krem şanti ile çırparak koyulaştıralım. Buzdolabında bekletelim. Yumurta aklarını 1 tutam tuz ile beraber kar gibi köpürene dek çırpalım. Jöleyi bir buçuk çay bardağı sıcak su ile karıştırarak, eritelim. Sürekli karıştırmaya devam ederek soğutalım. Krem şantiye, soğumuş jöleyi, yumurta aklarını, rendelenmişbitter çikolatayı, frambuazları ekleyerek, mikserin düşük ayarı ile karıştıralım. Arzu edilen bir kalıba parfe malzemesini boşaltalım. Buzlukta iyice donana kadar bekletip, servis yapalım.
|