Kısa URL: https://ml.md/lc38357
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2009
1,997 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya
1,5 çay bardağı ılık su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
4 adet orta boy domates
1 adet dolma biberi
1 adet kırmızı biber
1 diş sarımsak
Yarım tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
8 adet doğranmış siyah zeytin
Su ve maya eritilir. Üzerine zeytinyağı tuz ve orta sert kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır. Bu arada harç hazırlanır. Tavaya yağ konur. İçine ince doğranmış soğan ve sarımsak konur. Solmaya başlayınca kibrit çöpü şeklinde doğranmış biberler atılır. 5 dakika sonra küp doğranmış domates ve tuz eklenir. Domates şeklini kaybrdene kadar pişirilir. Hamur, tepsinin çapında açılır. Yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Üzerine hazırlanan harç soğuk olarak dökülür. Zeytin serpilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc121243
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2016
5,645 defa indirildi / yazdırıldı
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
1 ölçü pizza hamuru
½ fincan domates sosu
200 g ince kıyılmış veya rendelenmiş mozzarella
2-3 kaşık sızma zeytinyağı
8 dilim salam (pepperoni)
Hamur yağlanmış kalıba yayılır. Üzerine sosu sürüldükten sonra peyniri serpilir. Zeytinyağı peynirin üzerine çiselenerek iyice dağıtılır. 250 °C de 8-10 dakika (altın sarısı renk alıncaya kadar) fırında pişirilir. Fırından alarak üzerine salam dilimleri yerleştirilir. Salamandrada ya da fırının ızgarasında 2-3 dakika daha tutarak servise alınır.