Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Perdeli Pilav (Hazır yufkadan)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Baharatlı Pilav Tarifleri
Balıklı Pilav Tarifleri
Biberli Pilav Tarifleri
Bezelyeli Pilav Tarifleri
Buğday Pilavı Tarifleri
Bulgur Pilavı Tarifleri
Cevizli Pilav Tarifleri
Ciğerli Pilav Tarifleri
Domatesli Pilav Tarifleri
Etli Pilav Tarifleri
Fasulyeli Pilav Tarifleri
Fırında Pilav Tarifleri
Firik Pilavı Tarifleri
Güveçte Pilav Tarifleri
Hamsili Pilav Tarifleri
Havuçlu Pilav Tarifleri
Kabaklı Pilav Tarifleri
Kestaneli Pilav Tarifleri
Köfteli Pilav Tarifleri
Kuskus Pilavı Tarifleri
Lapa Tarifleri
Mantarlı Pilav Tarifleri
Mısırlı Pilav Tarifleri
Nohutlu Pilav Tarifleri
Patatesli Pilav Tarifleri
Patlıcanlı Pilav Tarifleri
Pirinç Pilavı Tarifleri
Sebzeli Pilav Tarifleri
Soğanlı Pilav Tarifleri
Şehriye Pilavı Tarifleri
Tavuklu Pilav Tarifleri
Yarma Pilavı Tarifleri
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Perdeli Pilav (Hazır yufkadan)

siren-o
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 11.06.2008
Mesajlar: 19
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc24547
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2008
2,347 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ:
2 bardak pirinç
1/2 kutu bezelye konservesi
4 bardak et veya tavuk suyu
3 kaşık yağ
1 yaprak hazır yufka
Yeterince tuz, karabiber

YAPILIŞI:
Önce bildiğiniz usulde bezelyeyi, pilavı hazırlayınız. Fırına girebilecek cam bir kap alıp içini iyice yağlayınız. İyi yağlanması için, önce kabı fırında biraz ısıtınız. Yağlanan kabın içine yufkayı oturtunuz. İçine hazırladığınız pilavı döküp, kabın kenarından sarkan yufkalarla pilavın üstüne bastirarak kapatınız. Kabı fırına sürüp, yufkanın kızarmasını gözleyiniz. Yufkalar kızarınca, kabı fırından alıp, düz bir tabağa ters yüz edip boşaltınız.

Not: Bayram günleri ve davetlerde ikram edilecek güzel bir yemektir. "Perdeli pilav". Çeşitli varyasyonları yapılabilir. Clğerli, tavuk etli, patlıcanlı pilavdan da olabilir. Yufkayı siz evde de açabilirsiniz. Açtığınız yufkayı şerit şerit kesip, kabın içine örgü gibi döşer, aralarına fıstık koyabilirsiniz.


ML® Yufkalı Çam Pilavı için tıklayın



Perde Pilavı (hazır yufka)

murat...murat...murat...
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.03.2013
Mesajlar: 53
Şehir: İskenderun
Kısa URL: https://ml.md/lc102873
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2014
1,889 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yufka
Yarım demet dereotu
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet soğan
1 adet çubuk tarçın
1 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kuş üzümü
Tuz
Yenibahar ve karabiber

Pirinçleri ve kuş üzümleri yıkayıp üzerine su ekleyin ve 10 dakika suda bekletin. Dolmalık fıstıkları tavada kavurun. Pilavı yapacağınız tencerenin içine de tereyağını, rendelenmiş soğanı, üzümleri, kabuk tarçını ekleyin. Kavurmaya devam ederken içine pirinçleri süzüp ilave edin. Et suyunu, şekeri, baharatları, rendelenmiş domatesi de ilave ederek kapağını kapatın. 15 dakika kısık ateşte pişirin. Bu arada fırın kabına yufkaları dizin. Az pişen pilavı da yufkanın içine koyun. Kıyılmış dereotunu, fıstıkları ekleyip sarkan yufkaları üzerine kapatın. Daha sonra da 30 dakika kadar fırında pişmeye bırakıp sıcak olarak servis yapın.







Perdeli Pilav (Hazır yufkadan) Tarifleri Baharatlı Pilav Tarifleri



(2 adet Perdeli Pilav (Hazır yufkadan) 68,657 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort