Kısa URL: https://ml.md/lc145240
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2019
559 defa indirildi / yazdırıldı
Hamuru için:
6 su bardağı un
3 adet yumurta
Tuz
Aldığı kadar su
Sosu için:
2-3 diş sarımsak
Yoğurt
Tereyağı
Unu eleyerek yoğurma kabına alın ve ortasını çukur yapın.
Çukura yumurtaları kırın ve tuzu ekleyin.
Unu kenarlardan ortaya doğru alarak hamuru yoğurmaya başlayın.
Gerekirse içine bir miktar ılık su ilave edebilirsiniz.
Hamuru dört eşit parçaya ayırıp mantı hamuru kalınlığında açın.
Kare ya da üçgen şeklinde kestiğiniz hamurları bir kağıdın ya da sofra bezinin üzerine sererek 2-3 saat kurutun.
Kuruyan hamurları tuzlu suda makarna haşlar gibi haşlayın.
Bu esnada sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın.
Haşladığınız hamurları sürüp bir fırın tepsisine alın.
Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
Son olarak kızdırdığınız tereyağını da yoğurdun üzerine gezdirin.
Soğumadan servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc145805
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2019
4,152 defa indirildi / yazdırıldı
Milli Eğitim Bakanlığı
6 su bardağı un
3 adet yumurta
Tuz
2 su bardağı su
Sosu için:
500 gram yoğurt
2-3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağı
Un, yumurta, tuz, iki bardak suyla hamur hâline getirilir.
4 bezeye ayrılıp bezeler mantı açar gibi ince açılır.
Sonra üç santimetrelik karelere bölünür.
Kesilen hamurun bir köşesini diğer köşesi üzerine (üçgen olacak şekilde) kapatılır.
Hamur parçaları tuzlu kaynar suda haşladıktan sonra süzülür.
Üzerinden soğuk su geçirilip servis tabağına yerleştirilir.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp kızdırılmış tereyağıyla süslenerek servise sunulur.