|
|
Perzü Diblesi (Ordu) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc119662
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2016
2,602 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ordu Büyükşehir Belediyesi
5 bağ taze perzü (pazı)
1 çay bardağı pirinç
1 büyük baş soğan
1 büyük tas kaynar su
1 küçük fincan zeytinyağı (sızma)
1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Pazı demeti yıkanır. İnce ince doğranır. Tuz ile ovulduktan sonra bir süre bekletilir. Kaynamakta olan suya atılarak haşlanır. Soğuksuda süzülerek şoklanır. İyice sıkılarak bir kenara bırakılır. Pirinçler iyice yıkanarak(nişastasının gitmesi için) kaynar suda bekletilir. Soğan doğranarak bir miktar tuz ile ovulur (soğanların ölmesi için) ve bir kenara bırakılır. Zeytinyağı kızdırılır. Soğanların suyu sıkılır ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Haşlanmış, süzülmüş pazılar ilave edilerek bir miktar daha kavrulur ve pirinç eklenir, iyice karıştırılarak bir süre daha kavrulur. Kaynar su, tuz, karabiber ve pul biber de ilave edilerek karıştırıldıktan sonra, tencerenin kapağı kapatılarak, kısık ateşte yarım saat pişirilir. Başka bir kapta eritilen tereyağı üzerine gezdirilir. Kapak iyice kapatılarak demlenmeye bırakılır. Daha sonra sıcak ya da soğuk olarak servis edilir.
|
|
Perzü Diblesi (Ordu) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
|
|