Kısa URL: https://ml.md/lc5900
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2006
2,607 defa indirildi / yazdırıldı
Dolmalık fıstık: 80 gr
Sarımsak: 10 diş
Fesleğen: 1 demet
Zeytinyağı: 200 ml
Permesan peyniri: 200 gr
Dolama fıstığını altın sarısı olana dek kavuralım.
Sarımsakları ayıklayıp dövelim fesleğen ve yarım çay kaşığı tuz ile tüm malzemeyi blender yardımıyla pure yapalım susam büyüklüğünde.
Kaşarımızı ve zeytinyağını ekleyelim sosumuz hazırdır.
Kısa URL: https://ml.md/lc95979
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2014
1,785 defa indirildi / yazdırıldı
400 gr fesleyen
300 gr permesan
75 gr çam fıstığı
150 gr ceviz içi
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
10 diş sarımsak
Çam fıstıklarını ve ceviz içlerini yağsız tavada çam fıstıkları hafif kahverengileşene kadar karıştırarak kavurun (yaklaşık 10-15 dakika). Soğumaları için bir kenara ayırın.
Sarımsakları ince ince doğrayıp üzerine bir tatlı kaşığı tuzu serpin ve bir çatal yardımıyla ezerek macun kıvamına getirin.
Ezilmiş sarımsak ve fesleğen yapraklarını bir mutfak robotunun haznesine atıp macun kıvamına gelene kadar çalıştırın.
Ardından sıvıyağı ekleyip tekrar çalıştırın.
Sonra sırasıyla rendelenmiş Parmesan peynirini ve kavrulmuş fıstık ve ceviz içini ekleyip tamamıyla karışana kadar çalıştırın.
Kısa URL: https://ml.md/lc157421
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2021
346 defa indirildi / yazdırıldı
6 paket taze fesleğen (yaklaşık 150 gram)
2 diş sarımsak
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 paket çam fıstığı
30 gr parmesan
1 çay kaşığı tuz
Öncelikle fesleğen yapraklarını iyice yıkayın.
Kuruttuktan sonra küçük bir tavaya alın.
Biraz rengi dönene kadar kavurun.
Fesleğenleri, Sarımsak, tuz, fıstık ve rendelediğiniz parmesanı rondoda çekin.
Daha sonra rondonun kenarındakileri saptulayla sıyırın.
İnce ince akıtarak, zeytinyağını ekleyin.
Cam bir kavanoza koyun.
İhtiyacınız olduğu müddetçe kullanın.
Kısa URL: https://ml.md/lc155345
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2021
303 defa indirildi / yazdırıldı
2 demet fesleğen
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Tuz
Zeytinyağı ve parmesan peyniri hariç tüm malzemeleri mutfak robotunda çekin. Çekme işlemi devam ederken yavaşça zeytinyağını ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekmeye devam edin. Karışıma parmesan peyniri ekleyip karıştırın. Buzdolabında veya derin dondurucuda hava almayacak şekilde saklayın.
4 diş sarımsak
2 demet fesleğen
100 gr çam fıstığı
Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
1 su bardağı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Öncelikle çam fıstıkları yağsız tavada kokusu çıkana kadar kavurun ve kenara alın. Yaprakları ayıklanıp yıkanan fesleğenler iyice kurulandıktan sonra ince ince kıyın. Parmesan peyniri rendeleyin. Tuz, sarımsak, kavrulmuş fıstık ve fesleğen blender ile püre haline getirin. Rendelenmiş parmesan ve zeytinyağı da eklenerek kıvamlandırın. Sosu haşladığınız makarnanın üzerine döküp karıştırın.
Kısa URL: https://ml.md/lc179011
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2024
92 defa indirildi / yazdırıldı
1 küçük demet fesleğen
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
2 iri diş sarımsak
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Önce küçük bir tavada çam fıstıklarını hafif kızarana kadar kavurun.
Bu sırada fesleğenleri yıkayıp kurutun.
Tüm malzemeleri mutfak robotuna alıp iyice karışana kadar hızlı ayarda çekin.
Bu aşamada pişen makarnanıza biraz yağ gezdirebilirsiniz.
Makarnanızın üzerine sosunuzu ilave ettikten sonra üzerine az miktarda kaşar rendeleyebilirsiniz.
Daha sonra kaşarlar eriyene kadar karıştırıp ocağın altını kapatın.
Makarnalarla servis edebilirsiniz.