Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Nar Ekşisi Tarifleri > Pesto Sosu (14 adet - 84,114 defa bakıldı)

Pesto Sosu


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Balık Sosu Tarifleri
Barbekü Sos Tarifleri
Beşamel Sos Tarifleri
Biberli Sos Tarifleri
Dip Sos Tarifleri
Domates Sosu Tarifleri
Ketçap Tarifleri
Limonlu Sos Tarifleri
Makarna Sosu Tarifleri
Mantarlı Sos Tarifleri
Marine Tarifleri
Mayonez Tarifleri
Nar Ekşisi Tarifleri
Pizza Sosu Tarifleri
Salata Sosu Tarifleri
Sarımsaklı Sos Tarifleri
Soğanlı Sos Tarifleri
Tartar Tarifleri
Tavuk Sosu Tarifleri
Tereyağlı Sos Tarifleri
Yoğurtlu Sos Tarifleri
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pesto Sosu

tacir
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.04.2012
Mesajlar: 33
Şehir: Venedik
Kısa URL: https://ml.md/lc74978
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2012
2,043 defa indirildi / yazdırıldı




30 yaprak fesleğen
15 gr rendelenmiş parmesan peyniri
20 gr dolmalık fıstık
1-2 diş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 tutam tuz

Fesleğen yapraklarını yıkayıp kurulayın. Dolmalık fıstığı 180 derece fırında 1-2 dakika pembeleştirdikten sonra fesleğen yaprakları, sarımsak ve bir tutam tuzla havanda ezin. Ezme işlemi sırasında azar azar parmesan peynirinden ilave edip ezmeye devam edin. Sos kıvamına geldikten sonra ayrı bir kaba alıp zeytinyağı ilave edip karıştırın. Krema kıvamına geldiğinde pesto sos hazır olmuş olacak. Pesto sosu tatlandırmak için 1 çay kaşığı tereyağı ya da 1 çay kaşığı haşlanmış makarna suyundan ilave edebilirsiniz.


Pesto Sos

anka kuşu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.05.2019
Mesajlar: 40
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc143150
Gönderme Tarihi: 31.May.2019
850 defa indirildi / yazdırıldı




30 gram taze fesleğen
2 diş sarımsak
20 gram çam fıstığı
1 su bardağı zeytinyağı
1 tutam tuz karabiber
2 çorba kaşığı parmesan peyniri

Taze fesleğen, sarımsak, çam fıstığı, zeytinyağı, tuz ve karabiberi robotta çekin. En son parmesan peynirini ilave edin ve karıştırın. Pesto sosu mozeralla ile servis yapabilirsiniz.



Pesto Sos

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145311
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2019
777 defa indirildi / yazdırıldı




25 gram dolmalık fıstık
3 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gram taze fesleğen
2 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan

Öncelikle dolmalık fıstığı 1 kaşık zeytinyağında renkleri biraz değişene kadar kavurun. Fesleğeni, sarımsağı, rendelenmiş parmesan peynirini, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve kavurduğunuz dolmalık fıstığı blender’a koyun. Eklediğiniz malzemeler, sos kıvamına gelene kadar blender’da çevirin.

Not: Yaptığınız sostan 3 yemek kaşığı 4 kişi için yeterli olacaktır. Sosunuzun kıvamı çok katı olursa zeytinyağı oranını biraz daha arttırabilir ya da makarnanın haşlama suyuyla sosu biraz daha inceltebilirsiniz. Pesto sosunuzu sadece makarnalarda değil, sandviçlerinizde de kullanabilirsiniz.



Pesto Sosu

eminn
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.04.2016
Mesajlar: 29
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc136486
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2018
723 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı fesleğen yaprakları
Ispanak veya maydanoz
5-10 diş soyulmuş sarımsak
Yarım su bardağı ceviz
Tuz
Karabiber
Yarım su bardağı zeytinyağı
Rendelenmiş sert peynir

Yukarıdaki belirtilmiş malzemelerin hepsini robotta püre yapın. Pizza hamurunu açıp hazırladığınızda en altına ince bir kat sürün ve üstüne istenilen malzemenizi yayın. Makarna tabağına bir yemek kaşığı koyarak, sos olarak kullanın, üstüne az kaşar rendelenebilir. Pesto sosu Pizza dışında çorba ve makarna ile de kullanılabilir.


Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 05.11.2024


Pesto Sos

anka kuşu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.05.2019
Mesajlar: 40
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc143151
Gönderme Tarihi: 31.May.2019
711 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı fesleğen, ıspanak, maydanoz karışımı (taze bitkilerin robottan geçirilmiş hali)
5 diş soyulmuş sarımsak
60 gram ceviz
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Bütün malzemeyi robotta püre haline getirin. Buzdolabında muhafaza edin.



Pesto Sos

buzgibi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.01.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc139675
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2019
588 defa indirildi / yazdırıldı




1 büyük bağ Fesleğen
50 g Ceviz
50 g Bergama tulum peyniri (rendelenmiş)
2 diş Sarımsak
150 ml Sızma Zeytinyağı
Tuz

Fesleğenlerin kalın saplarını ayıkla.
Ayıkladığın fesleğeni, ceviz, tulum peyniri, tuz ve sarımsağı havana yerleştir. Malzemeleri tokmakla ezerken, ağır ağır zeytinyağını yedir.
Cam bir kavanoza doldurup, sosun yüzeyini zeytinyağı ile kapla. Buzdolabında sakla.


Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 20.12.2021


Pesto Sosu

sosyal
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 12.06.2020
Mesajlar: 18
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc151201
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2020
451 defa indirildi / yazdırıldı




2 demet taze fesleğen
150 gram parmesan peyniri
100 gram dolmalık fıstık
2 su bardağı zeytinyağı
4-5 diş sarımsak
Tuz

Fesleğen yapraklarını dallarından koparıp güzelce yıkayın.
Suları süzülen fesleğenleri ince ince kıyın.
Fıstıkları 2-3 dakika kadar tavada kavurun.
Parmesanı ince ince rendeleyin.
Sarımsakları ezin.
Parmesan hariç tüm malzemeyi mümkünse havanda ezin, mümkün değilse mutfak robotundan iyice kaynaşana ve püre haline gelene kadar robottan geçirin.
Karışıma parmesanı ve zeytinyağını azar azar ekleyerek karıştırmayı sürdürün.
Tüm malzeme homojenleştiğinde sosunuz hazırdır.
Ağzı sıkıca kapalı bir kavanozda buzdolabında saklayabilirsiniz.



Pesto Sos

inovasyon
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.12.2020
Mesajlar: 36
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc155109
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2020
421 defa indirildi / yazdırıldı




2 demet fesleğen
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Tuz

Zeytinyağı ve parmesan peyniri hariç tüm malzemeleri mutfak robotunda çekin. Çekme işlemi devam ederken yavaşça zeytinyağını ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekmeye devam edin. Karışıma parmesan peyniri ekleyip karıştırın. Buzdolabında veya derin dondurucuda hava almayacak şekilde saklayın.



Pesto Sosu

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158898
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2021
405 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı taze fesleğen yaprağı
Çeyrek su bardağı kavrulmuş tuzsuz ayçiçeği çekirdeği
3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
2 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı limon suyu
2 diş sarımsak
3/4 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
3/4 su bardağı zeytinyağı

Fesleğen, ay çekirdeği, parmesan, keten tohumu, limon kabuğu rendesi ve suyu, sarımsak, tuz ve karabiberi mutfak robotuna koyun.
Yaklaşık 10 dakika boyunca, ince çekilmiş kıvama gelene kadar karıştırın.
Karıştırma sırasında, yavaş yavaş zeytinyağını ekleyin ve pürüzsüz olana kadar yaklaşık 1 dakika çırpın.
Pestoyu hava geçirmez bir kaba aktarın ve buzdolabında 5 güne kadar saklayın.
Kullanmadan önce 5 dakika oda sıcaklığında bekletin ve karıştırın.



Pesto Sosu

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc159101
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2021
345 defa indirildi / yazdırıldı




Bir demetin üçte biri kadar fesleğen
5 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
2 - 3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı çam fıstığı
1 su bardağı zeytinyağı
Karabiber
Tuz

İlk olarak fesleğenleri güzelce yıkadıktan sonra kurulayın.
Çam fıstıklarını tavaya alın ve kavurun.
Ardından bütün malzemeleri blender'dan geçirin.
Bütün malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra sosunu bir cam kavanoza aktarın.
Pesto sosunuzu 1 hafta kadar buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.



Pesto Sosu

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162114
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2021
277 defa indirildi / yazdırıldı




6 diş sarımsak
Deniz tuzu
100 gram çam fıstığı
100 gram parmesan peyniri
Karabiber
2 su bardağı zeytinyağı
2 demet fesleğen
4 çay kaşığı tuz

Petso sosu tarifi için önce fesleğeni yıkayıp yaprağı dallarından ayırın. Yaprakları kurulamayı unutmayın. Parmesan peynirini rendeleyin.
Fıstığı karamel rengine gelinceye kadar ateşte kavurduktan sonra soğuması için bekletin.
Zeytinyağı, sarımsak, tuz, biber, fesleğen, fıstık ve parmesan peynirini önce karıştırın. Sonra blenderdan geçirin. Pesto sosunuz yemekler ve salatalar için hazır.

Not: Pesto sosunu makarna, pizza, kanepe, salata ve ızgaralarda kullanabilirsiniz.



Pesto Sos

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc170651
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2023
221 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.vestel.com.tr

1/2 paket fesleğen
2 diş sarımsak
20 gr rende parmesan
20 gr dolmalık fıstık
250 gr zeytinyağı

Cam hazneye fesleğen, sarımsak, parmesan, dolmalık fıstık ve zeytinyağını koyun.
Parçalama/Karıştırma programında sos haline getirin.
İsteğe göre içine karabiber ve az miktarda tuz ilave edebilirsiniz.



Pesto Sos

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176245
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2024
90 defa indirildi / yazdırıldı




1 küçük paket (20 gr.) taze fesleğen ya da bir demet taze fesleğen yaprağı
İçine 20 gr. dolmalık fıstık (1 paket)
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Hepsini robotta çekiyoruz. Şahane bir pesto sos elde ettik. Zeytinyağını fazladan eklersek akışkan bir kıvamı olur. Aksi halde kızarmış ekmeğin üzerine sürülebilecek koyu bir kıvamda sos elde edip kavanoza koyabiliriz.

Not: Pesto sosu yaparken, fesleğen yaprakları kuru olursa, sosunuz daha az yağlı ve kıvamı daha güzel olur.



Pesto Sosu

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2028
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179657
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2024
65 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

2 su bardağı taze fesleğen yaprağı
1/2 su bardağı rendelenmiş Parmesan peyniri
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/3 su bardağı çam fıstığı
3 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı taze limon suyu (isteğe bağlı)

Fesleğen yapraklarını yıkayın ve kurutun. Çam fıstıklarını hafifçe kavurmak isterseniz, orta ateşte bir tavada 2-3 dakika kadar rengi değişene ve kokusu çıkana kadar kavurabilirsiniz.
Fesleğen yapraklarını, çam fıstığını, sarımsağı ve rendelenmiş Parmesan peynirini bir mutfak robotu veya blender içine koyun. Karışım pürüzsüz hale gelene kadar çekin.
Karışım hala robottayken veya blender çalışıyorken, yavaş yavaş zeytinyağını ekleyin. Bu, sosun kıvamını ayarlamaya yardımcı olacaktır. Zeytinyağını tamamen ekleyene kadar karıştırmaya devam edin.
Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak limon suyunu ekleyin. Tekrar karıştırarak sosun tamamen homojen hale gelmesini sağlayın.
Tadına bakın ve damak zevkinize göre tuz, karabiber veya limon suyu ekleyebilirsiniz.
Pesto sosu hemen kullanabilirsiniz veya bir kavanoza koyup buzdolabında saklayabilirsiniz. Üzerine ince bir tabaka zeytinyağı dökerek daha uzun süre tazeliğini korumasını sağlayabilirsiniz. Pesto sos buzdolabında yaklaşık bir hafta dayanabilir.







Pesto Sosu Tarifleri Nar Ekşisi Tarifleri



(14 adet Pesto Sosu 84,114 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort