Kısa URL: https://ml.md/lc36023
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2009
2,948 defa indirildi / yazdırıldı
Isparta’nın Senirkent ilçesinde yaygındır.
Ceviz vb. maddelerin yerine yufkaların arasına tatlı, tuzlanmamış taze peynir konulur.
Baklavadaki işlemler yine burada da tekrarlanır.
Kısa URL: https://ml.md/lc105172
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2015
2,036 defa indirildi / yazdırıldı
Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Fincan Sirke
2 Yumurta
1 Fiske Tuz
Un
İç Malzemesi:
1,5 kilo Tuzsuz Taze Peynir
Şerbeti:
2,5 kg Toz Şeker
2 Litre Su
Yarım Limon
Üzeri İçin:
Sıvı Yağ
Peynir bir kabın içinde ovalanarak hazır hale getirilir. Şeker ve su kaynatılarak şerbeti hazırlanır. Ocaktan alınmasına yakın içine 1 limon suyu sıkılır.
Süt, yağ, sirke, yumurta ve tuz karıştırılarak içerisine aldığı kadar un eklenir ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamurdan 10 adet küçük beze yapılır ve yumuşak kalması için bir poşet arasına konulur.
Hazırlanan bezeler unlanarak tek tek yufka halinde ince bir şekilde açılır. Açılan yufkaların 5i tepsiye döşenir. Üzerine önceden hazırlanan peynir yayılır. Kalan 5 beze de açılarak tepsiye döşendikten sonra üzerine kepçeyle yağ dökülerek, önceden ısıtılmış fırında veya mahalle fırınında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Soğuduktan sonra ılık şerbet üzerine dökülür. Şerbeti içine alınca servis yapılır.