|
Peynir Çorbası (Hollanda) |
|
gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
|
Kısa URL: https://ml.md/lc1020
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2006
3,397 defa indirildi / yazdırıldı
|
30 gr tereyağı
ince doğranmış 1 adet soğan
30 gr un
1 tablet tavuk suyu
60 gr Hollanda peyniri rendesi
tuz
karabiber
maydanoz
tereyağını eritip soğanları yağda beş dakika kavurun. içine unu katıp hafif ateşte 1 dk pişirin. tencereyi ateşten alıp et suyunu ilave edin. hepsini 10 dk kaynatın. tuz, karabiberi ekleyin. servis yapacağınız sıra peynir rendesini üzerine serpin. isterseniz maydanozları serpebilirsiniz
|
PEYNİR ÇORBASI (Hollanda) |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12710
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2007
2,997 defa indirildi / yazdırıldı
|
(kaassoep)
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
60 gram edam peyniri,
60 gram fontina peyniri,
25 gram rendelenmiş parmesan peyniri,
35 gram margarin yağı,
35 gram un,
1 sap kereviz,
1 küçük paket et suyu hülâsası,
yeteri kadar tuz ve karabıber.
Yapımı: Bir tencereye yağı koyup eritmeli. Yağ eriyince tahta bir kaşıkla unu azar azar katıp yağa yedirmeli. Karışımı beş dakika kadar karıştırarak kavurduktan sonra 4 bardak kaynar suda eritilerek et suyu durumuna getirilmiş et suyu hülâsasını sicim gibi ince akıtarak yağlı una yedirmeli. Sonra bu karışımı hafif ateşte vakit vakit karıştırarak kaynatmalı. Beş dakika sonra küçük parçalara doğranmış kereviz yaprağını katmalı.
Beri yanda edam peynirini rendelemeli, fontina peynirini küçük parçalara doğramalı. Sonra edam peyniriyle fontinayı rendelenmiş parmesanla harmanlayarak iyice karıştırmalı ve çorbayı ateşten indirmeden beş dakika önce içine atmalı. Karıştırarak bir taşım kaynatmalı. Tuzunu, biberini serptikten sonra birkaç defa daha karıştırmalı ve çorba servis kâsesine boşaltıp servis yapmalı, isteyenler bu çorbanın içine zeytinyağında kızartılmış küçük veya büyük ekmek parçaları da katabilirler.
|
|