Kek için:
2,5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
3/4 su bardağı tereyağı
3 yumurta
2/3 su bardağı ayran (oda sıcaklığında)
Çeyrek su bardağı meyve suyu
Tuz
Dolgusu için:
250 gram krem peynir (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta
Kahve
Üzeri için:
1 su bardağı açık kahverengi şeker
1/3 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı toz tarçın
1 su bardağı tereyağı
2,5 su bardağı un
Tuz
Geniş bir kaba un, şeker, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ekleyin. Tereyağını ekleyin ve karıştırın. Karışım kalın ve gevrek olacaktır. Yumurta, ayran ve meyve suyunu ekleyin. Pürüzsüz ve kabarık bir görüntü elde edene kadar 2-3 dakika kadar karıştırın. Kalıbınıza bu karışımın yarısını dökün.
Dolgusu için başka büyük bir kapta krem peynir, kahve, şeker ve yumurtayı karıştırın. Kabarık ve akıcı bir kıvam elde edene kadar 3-5 dakika çırpın. Bu karışımı, kalıbınızdaki karışımın üzerine kaşıkla yayın. Ayırdığınız karışımı krem peynirli karışımın üzerine eşit miktarda yayın.
Üzeri için kahverengi ve beyaz şeker, tarçın ve tuzu karıştırın. Tereyağını ve unu ekleyip parmak uçlarınızla karıştırın. Karışımı kekin üzerine serpin. 160 derece önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.
|