Peynirler ince ince doğranarak, tepsiye dizilirler.
Kısık ateş üzerine alman tepsideki peynirin, tahta kaşıklar yardımıyla erimesi sağlanır.
Peynirlerin üzerine un serpilir ve peynirlere yedirilir.
Üzerlerine göz kararı şeker serpilerek, peynirin yağını bırakması sağlanır.
Peynir yağını bıraktığında tepsi ocaktan alınır ve soğuduktan sonra servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc115984
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2016
5,711 defa indirildi / yazdırıldı
Süheyl Budak Antakya Mutfağı
1 kg. taze peynir (keçi sütünden yapılmış)
750 gr. şeker
300 gr. un
Bu helvanın en önemli özelliği peynirinin mayalandırılmasıdır. Bu helvanın peyniri, tabii maya dediğimiz kurutulmuş şirden parçası ile mayalandırılan keçi sütünden elde edilen, taze ve olgunlaşmasını henüz tamamlamış bir peynir türüdür. Kenarlı geniş bir kapta uzunca doğranmış peynir, hafif ateşte tahta kaşıkla yağı çıkıncaya kadar bastırılarak karıştırılır. Azar azar un ilave ederek peynire yedirilir. Sonra şeker yavaş yavaş karıştırılarak tümünü yedirdikten sonra demlenmeye bırakılır.