Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Doğu Anadolu Yemekleri > Peynir helvası (Malatya) (3 adet - 125,848 defa bakıldı)

Peynir helvası (Malatya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Peynir Helvası (Malatya)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc85760
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2013
4,922 defa indirildi / yazdırıldı




1 tekerlek Malatya peyniri
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı toz şeker

Peynir yıkanır. Bir gün önceden ince dilimle doğranarak suya konur. Suyu sık sık değiştirilerek tuzunun tamamen çıkması sağlanır. Ertesi gün sudan çıkarılır, geniş bir kaba alınır. İçerisine nişasta ilâve edilir. Yoğrularak peynir ve nişasta birbirine kaynaştırılır. Ateş üzerine konur, sürekli karıştırılarak eritilir. Toz şeker yavaş yavaş ilâve edilir, karıştırma işlemine devam edilir. Bu arada ayrı bir kapta eritilen tereyağı konur. Birkaç kez de bununla karıştırıldıktan sonra ateşten alınır. Servis tabağına boşaltılır. İsteğe göre ılık veya soğuk olarak servis yapılır.


Peynir helvası (Malatya)

sevcan
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 21.05.2007
Mesajlar: 17
Şehir: Van
Kısa URL: https://ml.md/lc15714
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2007
2,402 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket tereyağı
3 cay bardağı un
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 paket dil peyniri

Tereyağı ve un pembeleşene kadar kavrulur. Küçük parçalara ayrımış dil peyniri, karışıma eklenir.
Peynir eriyene kadar karıştırmaya devam edilir.
Sonra şeker katılır, bir çay bardağı su eklenir, karıştırılır, peynir yağını bırakana kadar pişirmeye devam edilir.
Servis tabağına bastırarak yerleştirilir. Donunca servise sunulur.


ML® Peynir Helvası için tıklayın



Peynir Helvası (Malatya)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171884
Gönderme Tarihi: 06.May.2023
220 defa indirildi / yazdırıldı




Malatya Valiliği

1 tekerlek tuzsuz Malatya peyniri
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1,5 çay bardağı su
2-3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
2 su bardağı toz şeker
1 fiske tuz

Malatya peynirini yıkadıktan sonra ince ince dilimleyerek suya koyun. Akşamdan sabaha kadar suda bekletirken suyunu da sık sık değiştirin. Böylece peynirin tuzu alınmış olur.
Ertesi gün peyniri yıkayarak süzgece dökün. Süzüldükten sonra geniş bir kaba alın. İçine nişasta ve su ilave edip peyniri, nişasta ile yoğurun.
Bir tavada ateş üzerine koyun ve sürekli karıştırarak peynirin erimesini sağlayın. Toz şekerini de yavaş yavaş ilave edin. Karıştıra karıştıra şekeri peynire yedirin.
Dibini tutmaması için ateşi kısık tutun.
Ayrı bir kapta eritilen tereyağını karışıma ilave edin. 2-3 dakika tereyağı ile çevirdikten sonra ocaktan alın. Servis tabağına boşaltın. İsteğe göre ılık veya soğuk olarak servis yapın.

Not: Peynir helvasında kullanılan peynirin kalitesi bu helvada belli olur. Helva; çok net, parlak olarak ve hiç tortusu olmadan pişmiş ise peynir çok iyi ve yağlıdır, eğer helvamızın içinde minik, tohum tohum peynir dişe geliyorsa, peynirin yağı azdır, denir. Genellikle kışlık salamura peynir hazırlanırken peynir, peynir helvası ile test edilir.







Peynir helvası (Malatya) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(3 adet Peynir helvası (Malatya) 125,848 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort