Kayıt: 29.07.2005 Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc2836
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2006
2,737 defa indirildi / yazdırıldı
300 gr tulum peyniri
Zeytinyağı
1 yumurta
Galeta unu
Un
Tulum peynirini yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Her dilimi dört parçaya ayırın. Dilimleri önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya, en son ise galeta ununa bulayın.
İyice kızdırdığınız bol zeytinyağında her iki yüzünü de kızartın. Fazla yağlarını kağıt havluya emdirdikten sonra sıcak sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc63459
Gönderme Tarihi: 25.May.2011
2,817 defa indirildi / yazdırıldı
İkbal Gürpınar
250 gr kadar çeşitli peynirler
2 adet yumurta
1 kaşık un
1 kâse galeta unu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı zerdeçal
2-3 dal maydanoz
Evdeki kalan peynirlerimizi değerlendirmek adına bu lezzetli tarifi ister çayın yanında ister yemek sofralarımızda sunabiliriz. Çeşitli peynirler ufalanarak karıştırılır. Yumurtalar, un, zerdeçal ve kimyon ilave edilir. Elde edilen karışımdan parçalar yuvarlanarak galeta ununa batırılır. Yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine dizilen parçalar 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirilerek maydanoz yaprakları ile servis edilir.
200 gr. beyaz peynir
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
1 çay bardağı sıvı yağ
Peyniri bir parmak kalınlığında olacak şekilde dilimleyin.
Sırasıyla, yumurta, un ve galeta ununa bulayın.
Tavaya yağınızı koyup kızdırın.
Peynirlerinizin iki yüzünü de altın rengini alıncaya kadar kızartın.