|
Peynir Tatlısı |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc49239
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2010
1,607 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
100 gram krem peynir
2 adet yumurta
50 gram Teremyağ
100 gram Bizim Mutfak Un
2 çorba kaşığı Bizim Mutfak Buğday Nişastası
1 paket Bizim Mutfak Kabartma Tozu
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
3 damla limon suyu
Krem peyniri cam bir kaba alıp pudraşekerini ekledikten sonra karıştırın. Ayrı bir kapta Teremyağ'ı eritip peynirli karışıma ekleyin. Yumurtalar, un, şeker, nişasta ve kabartma tozunu ilave edin. İyice karıştırın. Bu karışımı bir sıkma torbasına doldurun. Yuvarlak uçlu aparatı sıkma torbasının ucuna takıp yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine iki parmak kalınlığında şeritler sıkın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Şerbeti için bir tencereye su ve şekeri kaynatın. Kaynattıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edip karıştırın. Sıcak peynir tatlısının üzerine hazırlamış olduğunuz ılık şerbeti döküp çekmesini bekleyin. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
Peynir Tatlısı |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc50468
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2010
1,849 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
100 gram Bizim Mutfak Un
80 gram tuzsuz beyaz peynir
1 tutam toz şeker
1 tutam Tuz
1/2 çay kaşığı Bizim Mutfak Hamur Kabartma Tozu
2 adet yumurta
50 gram kaymak
kakao
Şerbeti için :
850 gram toz şeker
1 litre su
Peyniri rendeleyip un, tozşeker, tuz ve karbonatı ekleyin. İyice karıştırın. Yumurtaları ilave edip tekrar karıştırın. Hazırladığınız karışımı sıkma torbasına aktarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine istediğiniz büyüklükte sıkın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarana dek pişirin. Şerbet için tozşeker ile suyu tencerede birkaç taşım kaynatın. Ocaktan alın. Sıcak tatlının üzerine dökün. Soğuduktan sonra ince dilimleyin. Arasına kakao serperek kaymak sürün. Üzerine kakao serpiştirip servis yapın.
|
|