|
|
Peynir |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176118
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2024
156 defa indirildi / yazdırıldı
|
A, C, D, E ve K vitaminleri içeren peynir, insan vücudundaki ihtiyaçları karşılar. Bunun dışında B12 ve B6 vitaminleri de içerdiği için organizmaların sağlığı için faydalıdır. Peynirin, beyinden kemik sağlığına kadar insan vücuduna birçok faydası vardır. Fosfor, süt ve süt ürünlerinde kalsiyumun ayrılmaz bir parçasıdır. Birlikte doğal olarak alınırlar. Peynirde yağ oranına bağlı olarak değişen miktarlarda yağda çözünen vitaminler (A, D, E ve K) bulunur. Peyniri vitamin yönünden önemli yapan, bileşimindeki B grubu vitaminlerdir ve bunlar suda çözünebilir.
|
Peynirin Faydaları |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176117
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2024
67 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sinir sistemi için faydalıdır.
Hafızayı güçlendirir.
Dişleri güçlendirir. Diş minesine yararlıdır.
Çürük oluşumunu engeller.
Vücudun kalsiyum ihtiyacını karşılar.
Kemik erimesi oluşumunu engeller.
Kemik yapısını güçlendirir.
Diyabete karşı korur.
Kilo vermeye kolaylık sağlar.
Kalp hastalıkları riskini aza indirir.
Yüksek tansiyonu düşürür.
Yorgunluk ve strese karşı iyi gelir.
Tümör oluşumunu engeller.
Migren ağrısına iyi gelir.
Uyku problemini çözer.
Tükürük salgılanmasını sağlar.
Bağırsak bakterilerini korur.
Cildi canlandırır, gençleştirir.
Yıpranmış cildi onarır.
Cilt gözeneklerini besleyerek iyileştirir.
Peynir içerisindeki vitaminler cildin erken yaşlanmasını önler.
|
Peynirin Sağlığımıza Faydaları |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166945
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2022
169 defa indirildi / yazdırıldı
|
Diş çürümelerini önler Güçlü dişler için en önemli şey kalsiyumdur. Bu da peynirde bolca bulunur. Peynirin dişler için zararlı olan laktoz açısından fakir olması da bunda bir etkendir. Bazı ülkelerde mavi, monterey jack, brie, cheddar, İsviçre, gouda gibi peynirler yemekten sonra veya çerez olarak tüketilmektedir.
Kanseri önler Peynirde bulunan linoleik asit, sfingolipidler ve B grubu vitaminleri kanseri önlemede çok önemli rol oynarlar.
Kilo aldırmaz, vücudu formda tutar Düşük yağ içeriğine sahip, lor gibi peynirleri dengeli bir şekilde tükettiğinizde uygun vücut ağırlığı, kas ağırlığı ve kemik yoğunluğu elde etmiş olursunuz. Peynir, yağ, kalsiyum, protein ve vitamin içeriği ile daha güçlü kas ve kemiklere sahip olmanızı sağlar.
Kemik gücünüzü artırır Yaşlı, çocuk, hamile ve emziren kadınlarda kemikleri güçlendirmek için iyi bir kalsiyum ve B vitamini kaynağına ihtiyaç vardır. O kaynaklardan biri de işte peynirdir.
Osteoporozu önler Osteoporoz kalsiyum açığından kaynaklanır. Özellikle östrojeni azalmış menopozdaki kadınlar için kalsiyum ve protein kaynağına ihtiyaç vardır. Peynir, osteoporozu önlemek için bilinen en iyi besin kaynağıdır.
Gebe kadınlar için çok iyi bir gıdadır Peynir, doğum sırasında doğumun ve kasılmaların iyi olmasına yardım eder. Ayrıca bebeğin beslenmesi için yeterli süt üretimi sağlar.
Cildi güzelleştirir Peynirde bulunan A, B, C ve E vitaminleri cilt için canlılık, parlaklık ve güzellik kaynağıdır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir Bazı peynirler bağışıklık sistemini güçlendirme ve uygun işlevler oluşmasında son derece pozitif sonuçlar sağlar.
Cilt sağlığını korur Peynir içerdiği B vitaminleri sayesinde hücre metabolizması ve hücre yenilenmesine yardım eder. Ciltteki lekeleri önler, ayrıca içerdiği A, C ve E vitaminleri sayesinde selüliti önler.
Saç sağlığını korur Düşük yağlı lor peyniri, iyi bir protein kaynağı olduğundan kahvaltılarınızda ve öğlen yemeklerinizde yumurta, taze çilek ve meyvelerle tüketilirse saçlarınıza çok iyi gelir. Ayrıca lor peynirinde bulunan kalsiyum, proteinle birlikte alınırsa parlak ve sağlıklı saçlara sahip olursunuz.
|
Peynirin Faydaları |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166544
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2022
253 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sinir sistemi için faydalıdır.
Hafızayı güçlendirir.
Dişleri güçlendirir. Diş minesine yararlıdır.
Çürük oluşumunu engeller.
Vücudun kalsiyum ihtiyacını karşılar.
Kemik erimesi oluşumunu engeller.
Kemik yapısını güçlendirir.
Diyabete karşı korur.
Kilo vermeye kolaylık sağlar.
Kalp hastalıkları riskini aza indirir.
Yüksek tansiyonu düşürür.
Yorgunluk ve strese karşı iyi gelir.
Tümör oluşumunu engeller.
Migren ağrısına iyi gelir.
Uyku problemini çözer.
Tükürük salgılanmasını sağlar.
Bağırsak bakterilerini korur.
Cildi canlandırır, gençleştirir.
Yıpranmış cildi onarır.
Cilt gözeneklerini besleyerek iyileştirir.
Peynir içerisindeki vitaminler cildin erken yaşlanmasını önler.
Çok tüketilen peynirin en faydalı olanı hangisi diye merak edenlerin sayısı oldukça fazladır. Cavep, lor, beyaz peynir, ricotta, pecorino romano, süzme peynir, parmesan, yıllanmış çedardır.
|
Peynirin Yararları |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51087
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2010
1,837 defa indirildi / yazdırıldı
|
Peynir, süt ürünleri arasında besin değeri en yüksek olanıdır, protein, mineraller ve vitaminler gibi esansiyel maddeler bakımından zengin bir kaynaktır.
A, B ve E vitaminleri, kalsiyum ve fosfor içerir. Peynir protein açısından sütle aynı gereksinimi karşılayacak değerdedir. Özellikle beyaz peynir ve lor protein açısından zengindir.
100 gram peynir yetişkin bir insanın günlük mineral ihtiyacını karşılar.
Peynir, kolay hazmedilir ve diğer gıdaların hazmolmasına yardımcı olur. Bu özelliği nedeniyle de sofraların baş tacıdır.
Peynir toplam yağ alımını çok az arttırmaktadır. Ayrıca kolesterol oranı en düşük gıdalardan biridir.
Peynirde laktoz yoktur ya da düşük oranda bulunur. Bu nedenle peynir, sütü sindirmekte zorlanan kişiler için alternatif bir gıdadır.
Peynir, çocuklarda boy uzamasını önemli ölçüde artırır, kemik gelişimine yardımcı olur. Kadınlarda da kemik yapısının güçlü kalabilmesini sağlar. Ayrıca diş sağlığı için vazgeçilmez bir besindir.
|
|
Peynirin Yararları Tarifleri Besinlerin Değerleri
|
|