|
|
Peynirli beyin tava |
|
Beste
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.08.2007
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc17382
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2007
2,085 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet dana beyni
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı rende kaşar
tuz, karabiber
kızartma yağı
Beyinlerin zarı alınır, haşlanır, ince uzun dilimlenir, bir kaba konur, tuz, karabiber serpilir, rende kaşar konur, üzerine bastırılır, daha sonra una batırılır, çırpılmış yumurtaya buanır, kızgın yağda kızartılır.
|
PEYNİRLİ BEYİN TAVA |
|
paspartu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc10027
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
2,236 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
3 yumurta
2 dana beyni
2 kahve fincan un
Biraz tuz, karabiber
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar ya da gravyer peyniri
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 soğan
2 defne yaprağı
Bir demet maydanoz
Yarım kahve fincan sirke
Bir-iki kereviz yaprağı
Yapılışı :
Beyinleri çeşmenin altına tutup zarlarını soyun. Sonra da bir tencereye koyun. Üzerlerini kapatacak kadar su doldurun. Soyulmuş soğanı, defne, maydanoz, kereviz ve sirkeyle tuzu ilâve edin. 10 dakika kaynatıp indirin. Ve bırakın kaynadığı suyun içinde soğusun. Öte yandan, yumurtaları bir kâseye koyup çatalla çarpın. Beyinleri uzunlamasına yarımşar santim genişliğinde dilim dilim kesin. Tuz, biber serpin üzerlerine. Sonra da kaşar peynirine batırıp üzerlerine bastırarak peynirin beyine yapışmasını, sağlayın. Daha sonra sırasıyla una ve yumurtaya batırıp kızgın yağda iki yanları da pembe-leşinceye kadar kızartın. Kevgirle yağlarını iyice sürdürüp tabağa alın. Ve ılık ılık servis yapın.
ML® Beyin Tavası için tıklayın
|
|
PEYNİRLİ BEYİN TAVA Tarifleri Beyin Tarifleri
|
|