|
Biberli Peynirli Bisküvi |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105064
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2015
1,592 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr un
100 gr margarin
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Una kabartma tozunu katıp karıştıralım. eledikten sonra ortasına oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini yoğurdu tuzu ve peyniri unun ortasına koyup iyice yoğuralım. merdane ile hamuru yarım parmak kalınlığında açalım.hamurdan büsküvi kalıpları ile veya bir bardak yardımı ile parçalar keselim. yağlanmış fırın tepsisine büsküvileri dizelim. üzerlerine yumurta sarısı sürüp biber serpiştirelim. Orta ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim.
|
Peynirli Biberli Bisküvi |
|
dere
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.05.2014
Mesajlar: 47 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc98136
Gönderme Tarihi: 11.May.2014
1,388 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 çorba kaşığı tereyağı
2 çay bardağı kaşar peyniri
1 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı acı pul biber
1 çay kaşığı tuz
2.5 su bardağı un
Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarısına tüm malzemeyi ekleyin, yoğurun ve buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Unlanmış zeminde yarım santim kalınlığında açıp kareler şeklinde kesin. Üzerine yumurta akı sürüp kırmızıbiber serpin. 190 derecedeki fırında pişirin.
|
Peynirli Biberli Bisküvi |
|
tarımcı
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.12.2011
Mesajlar: 22 Şehir: Dikmen-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc71158
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2011
2,460 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı tereyağı
2 çay bardağı eski kaşar peyniri
Yarım paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı acı pul biber
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı hardal
Aldığı kadar un [yaklaşık 1,5-2 su bardağı kadar]
Yoğurma kabının içine tereyağını, rendelenmiş kaşar peynirini, pul biberi, hardalı, un ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Daha sonra unlanmış bir zeminde açın. Yarım santim kalınlığındaki hamuru kare ya da dikdörtgen şeklinde kesin. Fırın tepsisine dizip 190 derecede 15 dakika pişirin. Dikkat edin hemen pişebilir. Yanmaması için kontrol ederek pişirin.
|
|