|
|
Peynirli Bisküvi |
|
Mubi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2005
Mesajlar: 55 Şehir: Beşevler |
Kısa URL: https://ml.md/lc4149
Gönderme Tarihi: 26.May.2006
2,891 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 bardak un
250 gr. margarin(1 paket)
5-6 çorba kasigi rendelenmis kasar
Unu eleyin. Ortasini havuz gibi açin. Küp kup kesilmis yag, kasar rendesi ve yumurta akini koyup, karistirin. Sert bir hamur elde edene dek hizli hizli yogurun. Üzerine nemli bir bez örtüp, 10 dakika dinledirin. Hamuru açacaginiz zemini unlayin. Yarim cm kalinliginda açin. Dilediginiz sekilde bisküvi kaliplariyla veya küçük bir sise kapagiyla kesin. 180 dereceli firinda pembelesene dek pisirin.
ML® Karyağdı Bisküvisi için tıklayın
|
Peynirli Bisküvi |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc1442
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2006
2,894 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un
1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
5- 6 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine sürülecek)
1- 2 kahve kaşığı kırmızı biber (istenirse)
Tuz
Un elenir. Ortası açılıp, yağ, tuz, kaşar rendesi ve yumurta akı konulup karıştırılır.
Etraftaki un ile yoğrulur. (Fazla yoğurmayın, hamur bozulur.) Yaş bez altında 10 dakika kadar dinlendirilir.
Unlanıp merdane ile yarım cm. kalınlığında açılır. Küçük kalıplarla kesilir.
Tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür, iste nirse kırmızı biber serpilir.
Orta hararetli fırında pişirilir.
Not: Rende kaşardan biraz ayırıp, bisküvilere yumurta sarısı sürüldükten sonra birer tutam konabilir.
ML® Kimyonlu Bisküvi (görsel)
|
|
Peynirli Bisküvi Tarifleri Bisküvi Tarifleri
|
|