|
Peynirli Bohça |
|
taze
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2009
Mesajlar: 23 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc32822
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2009
2,191 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
500 g un
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 su bardağı tereyağı
2.5 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
5 g Pak maya (yaş)
250 g beyaz peynir
Yarım çay bardağı zeytin veya zeytin ezmesi
2 adet yumurtanın sarısı
100 g rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı:
Derince bir kapta un, şeker, tuz, beyaz peynir, eritilmiş margarin, tereyağı ve maya karıştırılarak yoğrulur. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve merdane yardımıyla küçük yuvarlaklar şeklinde açılır. Ortasına bıçak yardımıyla zeytin ya da zeytin ezmesi konulur. Yarım daire şeklinde kapatılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurtaların sarısı sürüldükten sonra rendelenmiş kaşar serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
ML® Rus Bohçası (görsel)
|
Peynirli Bohça Çöreği |
|
Nezihe
Aşçı
Kayıt: 19.03.2010
Mesajlar: 19 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc48864
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2010
1,655 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta ( 1 sarı üzerine)
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 küçük kalıp beyaz peynir
10-15 dal maydanoz
Hamur malzemesi bir araya getirilir, kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır, yarım saat dinlendirilir. Süre sonunda hamur, unlu tezgahta, merdane yardımıyla, yarım santim kalınlığında , kare olarak açılır. 4 parmak eninde kareler kesilir. Karelerin ortasına peynirli iç konur. Sonra bohça gibi kapatılır. Çörekler yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
|
Peynirli Bohça |
|
ipeknur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.09.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68106
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2011
2,061 defa indirildi / yazdırıldı
|
3.5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1.5 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
Peynir
Maydanoz
Unumuzu eleyip ortasını havuz yapıyoruz sırasıyla tüm malzemelerimi ekleyip yumuşak hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. 10 dk hamurumuzu dinlendiriyoruz ve bu arada iç malzemeyi hazırlıyoruz. Peynirimizi iyice eziyoruz, maydanozu da incecik kıyıp peynirle karıştırıyoruz. Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekilde elimizde açıyoruz peynirli harcı içine koyup ağzını bohça gibi kapatıyoruz. Yağladığımız tepsiye diziyoruz. En son olarak da ayırdığımız yumurtanın sarısını üzerine sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
|
Peynirli Bohça |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2026 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179601
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2024
63 defa indirildi / yazdırıldı
|
Margarinli karışım:
150 g soğuk paket margarini
Yarım su bardağı un
Hamur:
3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
30 g margarin
1 çay kaşığı sirke
1 çay bardağı maden suyu
Dolgu:
Yarım su bardağı peynir rendesi
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Margarini yarım su bardağı un ile iyice yoğurun ve buzdolabına koyun.
3 su bardağı unu maya ile karıştırın. Üzerine tuz, yumurta, margarin, sirke ve maden suyunu ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin.
Sürenin sonunda hamuru 0,5 cm kalınlığında açın. Unlu margarin karışımını buzdolabından çıkartıp açtığınız hamurun ortasına koyun. Hamuru bohça gibi dörde katlayıp margarinin dışarıya çıkmamasına dikkat ederek merdane ile 1 cm kalınlığında açıp buzdolabında 20 dakika bekletin. Dinlenmiş hamuru tekrar dörde katlayıp 1 cm kalınlığında açarak tekrar 20 dakika buzdolabında bekletin. Son turda da çıkan hamuru dörde katladıktan sonra bu kez 0,5 cm kalınlığında açın. 5 cm boyutlarında kareler kesin. Ortalarına peynir koyun ve dört köşesini birleştirip bastırarak yapıştırın. Bütün hamurları bu şekilde hazırlayıp bekletmeden fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika
|
|