|
Peynirli Börek (baklava yufkasından) |
|
Ayfer Demirtepe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.02.2009
Mesajlar: 33 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc42429
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2009
3,748 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. hazır baklava yufkası
10 çorba kaşığı margarin
İç malzemesi:
200 gr. beyaz peynir
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
Bir fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Yufkaların yarısını eritilmiş yağın yarısı ile sıra ile yağlayarak tepsiye döşeyin. Beyaz peyniri çatalla ezin. içine bir yumurta ve kıyılmış yarım demet maydanoz katarak karıştırın. Peynir içini yufkaların üzerine düzenli şekilde yayın. İçin üstüne tekrar bir yufka bir yağ olmak üzere bütün yufkaları tepsiye döşeyin. Üstünü de kalan yağla yağlayın. Tepsiyi orta hararetteki fırına sürerek altı ve üstü pembeleşinceye kadar 30 dakika kadar pişirin.
|
Baklava Yufkasından Peynirli Börek |
|
karayaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc74711
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2012
2,182 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet baklava yufkası
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet domates
100 gram taze kaşar peyniri
50 gram lor peyniri
Baklava yufkasını az miktarda eritilmiş tereyağı ile ıslatıp üç tane üst üste yerleştirin. Kare şeklinde kesin. İçi malzemeyi ince kıyıp bir kapta karıştırın. Üzerine kalan tereyağını dökün ve karelerin içlerine paylaştırın. Zarf şeklinde kapatıp katlı yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Üzerini bıçakla artı şeklinde kesip dışarı kıvırın. Bu şekilde fırına verip 15 dakika 200 derecede pişirin. Çayın yanında çıtır çıtır ikram edin.
|
Baklava Yufkasından Peynirli Börek |
|
irmik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2014
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc141197
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2019
951 defa indirildi / yazdırıldı
|
20 adet baklavalık yufka
50 gram tereyağı
4 adet yumurta
250 gram beyaz peynir
200 gram süt
Yarım adet muskat rendesi
2 adet taze soğan
1 şişe soda
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Fırını 175 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Tereyağını bir tavada eritin. Geniş bir kaba erimiş tereyağını, sodayı, sütü ve yumurtaları koyarak iyice karıştırın. Karışıma tuzu, muskat rendesini ve pul biberi ilave edin ve bir kez daha karıştırın. Yufkaları elinizle kopararak küçük parçalara ayırın ve hazırladığınız sütlü, sodalı karışıma ekleyin. Beyaz peyniri ufalayın ve onu da karışıma ilave edin. Bir süre yufkaların sıvı karışımını iyice çekmesi için bekleyin. İsteğinize göre taze soğanları doğrayarak içine atın, tekrar karıştırın.
Fırına dayanıklı cam kabınızın içine hazırladığınız bu harcı boşaltın. Böreğinizi 30 dakika piştikten sonra fırından çıkarın, sıcak olarak servis edin. Dilerseniz sunum yaparken üzerini taze soğan ya da maydanozla süsleyebilirsiniz.
|
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145113
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2019
1,014 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket baklavalık yufka
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurtanın beyazı
İçi için:
Peynir
Bir tutam maydanoz
Üzeri için:
Çörekotu
Susam
2 yumurtanın sarısı
Yoğurt, süt, sıvı yağı ve yumurta aklarını derin bir kabın içinde çırpın.
Baklava yufkalarından 2 tanesini tezgahın üzerine serin.
Sosu fırça kullanarak yufkanın üzerine sürün.
Soslu yufkaların üzerine tekrar 2 tane yufka koyup tekrar üzerini soslayın.
Son olarak 2 yufka daha ekleyip aynı işlemi tekrarlayın.
İç harcı için maydanozları ince ince kıyıp dilediğiniz peynirle güzelce karıştırın.
Yufkanın uzun olan kenarına peynirli harcı koyup rulo şeklinde sarın.
Sardığınız yufka rulolarını 4 veya 5 eşit parçaya bölün.
Hazırladığınız yufka parçalarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Bütün yufkaları bu şekilde her 2 kat yufkada bir sosladığınız 6 kat yufkanın üzerine iç harcını koyup sararak rulo haline getirip dilimleyin.
Yufkaları soslama aşamasında çok fazla ıslatmamaya özen gösterin. Aksi takdirde sararken çok zorlanabilirsiniz.
En son kalan sosun içine yumurta sarılarını ekleyin ve güzelce çırpın.
Yumurta sarılı sos karışımını tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine sürün.
Üzerlerine susam ve çörekotunu ilave edin.
Önceden 190 derece ısıtılmış fırında üzerleri tamamen kızarana kadar pişirip, hemen sıcak servis edebilirsiniz.
|
Baklava Yufkasından Börek |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145546
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2019
815 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket baklavalık yufka
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurtanın beyazı
İç harcı için:
Peynir
Bir tutam maydanoz
Üzeri için:
Çörekotu
Susam
2 yumurtanın sarısı
Yoğurt, süt, sıvı yağı ve yumurta aklarını derin bir kabın içinde çırpın.
Baklava yufkalarından 2 tanesini tezgahın üzerine serin.
Sosu fırça kullanarak yufkanın üzerine sürün.
Soslu yufkaların üzerine tekrar 2 tane yufka koyup tekrar üzerini soslayın.
Son olarak 2 yufka daha ekleyip aynı işlemi tekrarlayın.
İç harcı için maydanozları ince ince kıyıp dilediğiniz peynirle güzelce karıştırın.
Yufkanın uzun olan kenarına peynirli harcı koyup rulo şeklinde sarın.
Sardığınız yufka rulolarını 4 veya 5 eşit parçaya bölün.
Hazırladığınız yufka parçalarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Bütün yufkaları bu şekilde her 2 kat yufkada bir sosladığınız 6 kat yufkanın üzerine iç harcını koyup sararak rulo haline getirip dilimleyin.
Yufkaları soslama aşamasında çok fazla ıslatmamaya özen gösterin. Aksi takdirde sararken çok zorlanabilirsiniz.
En son kalan sosun içine yumurta sarılarını ekleyin ve güzelce çırpın.
Yumurta sarılı sos karışımını tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine sürün.
Üzerlerine susam ve çörek otunu ilave edin.
Önceden 190 derece ısıtılmış fırında üzerleri tamamen kızarana kadar pişirip, hemen sıcak servis edebilirsiniz.
|
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek |
|
kuruş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2019
Mesajlar: 34 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc146889
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2019
1,214 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sosu için:
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
500 gr beyaz peynir
1 küçük boy soğan
1 küçük boy domates
1-2 adet biber
Maydanoz
Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Beyaz peyniri ufalayalım. Çok küçük doğradığımız soğan, domates, biber ve maydanozu ekleyip harmanlayalım.
Sosumuzu hazırlayalım. Yumurta, süt ve sıvı yağı bir kaba alıp çırpma teli ile iyice karıştıralım.
Böreğimizi sarmadan önce ek bilgi. Öncelikle arkadaşlar belirtmek istiyorum ki gerçekten baklava yufkası ile yaptığım tariflere soru yağmuru geliyor. Kaç kat diye yazdığım halde tekrar tekrar soruluyor. Her tarif farklı bu börekte 3 kat baklavalık yufka kullanıyoruz. Öncelikle fırın kabımıza yağlı kağıdı serelim. Soslu böreklerde yağlı kağıt şart ben unuttum aceleden.
Böreğimizi sarmaya başlayalım. 1 adet baklavalık yufkamızı açalım. Üzerine sosumuzdan 1 yemek kaşığı kadar gezdirelim. Fırça ile yufkayı zedelemeden sosu hafif hafif sürelim. 2. Yufkayı üzerine alalım tekrar 1 yemek kaşığı sostan gezdirelim. 3. Yufkayı üzerine alalım burada sos kullanmıyoruz iç harcımızı ekliyoruz. Fotoğraftaki gibi bir kenarına uzunlamasına iç harcımızı koyalım ve sıkı bir rulo yapalım. Rulo bitimine sostan sürelim ki yapışsın.
Böreklerimizi tepsiye dizelim. Fırın kabımıza uzunlamasına rulomuzu koyalım. Bütün yufkalar bitene kadar böreklerimizi sarmaya devam edelim. Borcam tepsi için 8 rulo yeterli oluyor. 1 paket baklavalık yufkadan 2 tepsi böreğiniz olabilir yani.
Kalan sosumuzun tamamını fırça yardımıyla böreklerimizin üzerine sürelim. Bıçakla eşit parçalar olacak şekilde 3 ' e keselim. Yani 4' bölmüş oluyoruz. Üzerine çörek otu susam ekleyelim.
Böreklerimizi pişirelim. 200 derecede önceden ısınmış fırında böreklerimiz altın rengini alana kadar pişirelim.
|
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc158146
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2021
288 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
1 adet yumurta
30 adet hazır baklavalık yufka
300 gram az yağlı peynir
Çay kaşığının ucuyla karabiber
Yufkaları yağlamak için:
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
Böreğin iç harcını hazırlamak için beyaz peyniri elimizle ufalayalım.
Kaşar peynirini rendeleyelim taze karabiber ve yumurtayla karıştıralım.
Yufka katlarını yağlamak için sıvıyağ, süt ve yoğurdu bir kapta çırpalım.
Birer adet baklava yufkasını tezgâha serelim üzerini hazırladığımız karışımla yağlayalım.
Üzerine bir kat yufka daha açın, hafifçe yağlayın, hafifçe yağlayın.
Yufka katları beş olana kadar aynı işlemi tekrar edin.
Yağlanmış yufkanın kenarlarına iç harçtan koyalım, yufka katlarını rulo şeklinde saralım.
Dört parçaya bölüp yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine koyalım.
Bütün baklava yufkalarını aynı işlemden geçirelim.
Tüm yufkalar bittikten sonra fırın tepsisine yerleştirelim.
Kalan sos karışımını yumurta fırçası yardımıyla böreklerin üzerlerine sürelim.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 35-40 dakika pişirelim.
Dışı çıtır çıtır olan bu böreğin içerisi tıpkı pamuk gibi yumuşacık olacaktır.
Not: Çok kırılgan bir yufka olduğu için açarken dikkat etmek, sosu biraz bol tutmak önemlidir.
|
|