Kısa URL: https://ml.md/lc44069
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2009
7,572 defa indirildi / yazdırıldı
350 gr. hazır yaprak hamuru
150 gr. tulum peyniri
30 gr. susam tohumu (kavrulmuş)
1 adet yumurta
80 gr. tereyağı
1 adet yeşil salata
Yeterince maydanoz ve kekik
Tulum peynirini çatalla ezerek ufalayınız, ince doğranmış maydanoz ve ufalanmış kekikle karıştırınız. Bütünleştirip bir kenarda bekletiniz.
3-4 mm. kalınlığında yaprak hamurunu masaya seriniz. Hazır hamur eğer inceyse iki katını kullarımız 12 cm. kenarlı karelere, peynirkoyunuz.
Karelerin kenarlarını suyla ıslatıp, bohça gibi kenarları kapatıp, parmaklarınızla bastırınız. Kapatırken kenarlarında hiç açık bırakmayınız.
Üzerine çırpılmış yumurta sürüp, susam tohumu serpiniz. Fırını 200 derece ısıtıp 1/2 saat pişiriniz. Salata eşliğinde sıcak sıcak ikram ediniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc132826
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2018
708 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket milföy hamuru
2 adet domates
Arzu ettiğiniz peynir çeşidi (tulum, beyaz, lor vb.)
1 yemek kaşığı yağ
Milföy hamurlarının köşesine ilk peyniri sonra dilimlediğiniz domatesleri koyun.
Üçgen bir şekilde katlayıp uçlarını hafif bastırın.
Tepsiye yağı dökün ve sürün (yapışmaması için).
Sonra 190 derecede kabarana kadar pişirin fakat hamurun kabarması için önceden ısıtın.